Un central român de top va arbitra un derbi al Croației și a fost caracterizat de presa ex-iugoslavă: ”L-a supărat puternic pe patronul de la FCSB”

Un central român de top va arbitra un derbi al Croației și a fost caracterizat de presa ex-iugoslavă: ”L-a supărat puternic pe patronul de la FCSB”

Un arbitru român a fost invitat în Croația și delegat la marele meci de duminică seara dintre NK Rijeka și Hajduk Split, un duel cu implicații ample în lupta pentru titlu.

Vorbim de centralul Horațiu Feșnic, 34 de ani, care va fi ajutat în Croația la acest mare meci de Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, tușieri, iar arbitrul de rezervă va fi Iulian Călin. Cătălin Popa, ajutat de Ciprian Danșa vor completa brigada românească în camera VAR.

Rijeka este pe primul loc în țara ex-iugoslavă, cu 62 de puncte, iar Split este pe locul 3, la 7 puncte în spate. Între cele două se află Dinamo Zagreb, multiplă participantă în Champions League și campioană a Croației, cu 57 de puncte.

ADVERTISING

Croații s-au interesat în mod amănunțit de prestațiile lui Feșnic în România, aflând că acesta l-a supărat pe patronul Gigi Becali de la FCSB, după un derbi dintre Rapid și FCSB din sezonul trecut, câștigat de rapidiști cu 1-0: „Centralul a condus derbiul bucureștean dintre Rapid și Steaua (n.r.: FCSB) din campionatul României în sezonul trecut. Clubul lui Becali a pierdut, 0-1, iar acesta a fost extrem de revoltat de prestația lui Feșnic. Federația Română de Fotbal l-a suspendat o lună pe Feșnic după greșelile de atunci”, notează croații de la index.hr, care i-au făcut mai apoi o descriere amănunțită: „Feșnic va conduce un meci dificil, unul extrem de important în lupta pentru titlu. Derby-urile dintre Rijeka și Hajduk sunt mereu strânse, pline de tensiuni, cartonașe, controverse și decizii de arbitraj discutabile. Feșnic va câștiga o diurnă importantă, cu destinație specială pentru arbitrii străini. El a arbitrat 21 de partide în acest sezon, dintre care 4 în competițiile europene. A oferit în medie 4 cartonașe galbene în acele partide”, au încheiat analiza croații.

REZUMAT | Rapid - FCSB 1-0. Ocazii uriașe ratate de roș-albaștri, titlul e tot mai departe

Meciul de care vorbesc croații este cel câștigat de Rapid cu FCSB, scor 1-0, pe 23 aprilie 2023 în play-off, meci în care trebuia să acorde două cartonașe roșii gazdelor, la Onea și Grigore. El a fost apoi suspendat de CCA de la meciuri din Liga 1 pentru o lună de zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!