Transferul-experiment de 600.000 de euro i-a surprins total pe cei de la FCSB: "Au fost probleme mari"

Transferul-experiment de 600.000 de euro i-a surprins total pe cei de la FCSB: "Au fost probleme mari"

Transferul-experiment făcut în vara trecută, pentru 600.000 de euro, i-a surprins total pe cei de la FCSB.

Prin vocea lui Mihai Stoica, FCSB a dezvăluit ce probleme de adaptare a avut Siyabonga Ngezana (26 de ani), fundașul central transferat de la Kaizer Chiefs din Africa de Sud în schimbul a 600.000 de euro.

Stoica a explicat că sud-africanul a avut nevoie de o perioadă mai mare de adaptare la fotbalul din Europa și la noii colegi și a dezvăluit cum l-a convins pe Gigi Becali, patronul echipei, să aibă răbdare până să-l vadă pe teren.

ADVERTISING

"Ghanezii înțeleg mult mai bine, se vede că e o școală de fotbal foarte bună în Ghana. Cu Baba (n.r.- Alhassan) nu trebuie să vorbești, el știe ce are de făcut. La Ngezana au fost probleme mari. De aia, pentru mine, e o explicație logică de ce jucătorii din Africa de Sud nu joacă în Europa (…) Îi furam ghetele, nu putea să joace atunci când a venit. Nu putea să joace.

I-am zis 'Gigi, dacă Mircea Lucescu a spus că un brazilian are nevoie de șase luni, la noi e mai grav, ar trebui să stea un an. Ok, n-o să se întâmple asta, dar lasă-l puțin, nu știe oamenii, nu știe cum îi cheamă", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISING

Acum, Siyabonga Ngezana este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul FCSB și chiar a atras interes din Ligue 1, de la Lorient.

El a jucat 19 meciuri (1584 de minute) în toate competițiile sezonului la FCSB, timp în care a marcat o dată și a livrat o pasă de gol.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!