Timișoara va avea un stadion de 122 de milioane de euro (Foto)

Timișoara va avea un stadion de 122 de milioane de euro (Foto)

Timișoara va avea un stadion de 122 de milioane de euro, potrivit unui anunț făcut de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Acesta va avea o capacitate de 30 de mii de euro și nu va avea pistă pentru atletism.

Potrivit spuselor lui Nica, vineri vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici.

Stadionul va fi construit pe locul actualei arene din Timișoara, iar banii vor fi asigurați în mare măsură de Compania Națională de Investiții.

Stadionul este așteptat să fie gata în 2025.

"Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico - economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.

ADVERTISING

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități - cost. Atașat vedeți randarea acesteia.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

ADVERTISING

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului", a scris Nica pe Facebook.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!