Tenismena Lesia Tsurenko transmite un mesaj de forță în plin război cu Rusia: Se moare din cauza ambițiilor unui dictator

Tenismena Lesia Tsurenko transmite un mesaj de forță în plin război cu Rusia: Se moare din cauza ambițiilor unui dictator

Cunoscuta tenismenă din circuitul WTA Lesia Tsurenko, Ucraina, a luat atitudine pentru țara ei aflată în plin război cu Rusia lui Putin, război care a dus deja la peste 200 de victime și peste 1000 de răniți, în a treia zi de după invazia rușilor în țara de la nord de România.

Ucraina încă rezistă eroic, iar tenismenele din această țară cer imperativ ajutor internațional. Iar cel mai vocal mesaj a fost cel al Lesiei Tsurenko, care l-a numit pe Putin dictator: „E inacceptabil că ucrainenii mor din cauza ambițiilor politice ale unui dictator. Vreau ca întreaga comunitate a tenisului să își facă vocea auzită și să condamne războiul din Ucraina. Le cer tuturor să ne sprijine în aceste vremuri grele”, a fost mesajul Lesiei Tsurenko, conform tennisworldusa.org.

ADVERTISING

De partea cealaltă, mai tânăra Marta Kostyuk, 19 ani, spune că e încredințată că Ucraina nu va fi niciodată o anexă a Rusiei: "Ucraina are propria istorie, Ucraina are propria cultură, Ucraina are propria limbă. Ucraina este o națiune independentă, cu propriul teritoriu. Ucraina nu va fi niciodată parte din Rusia", a notat Marta pe pagina sa de Instagram.

De altfel, ele nu sunt singurele sportive care au cerut pace, chiar cei doi ruși tenismeni ruși Medvedev și Rublev au declarat că ei nu sunt de acord cu acest război și că doresc reinstaurarea păcii.

ADVERTISING

Context: Ucrainenii au rezistat eroic în a doua zi de asalt asupra Kievului. Sâmbătă dimineața, rușii atacau din toate părțile, vizând în primul rând, infrastructura energetică a orașului.

Ukraine Crisis | Russian Tennis Player Writes 'No War Please' On Camera Lens After Match

Președintele Zelenski a transmis un nou mesaj cetățenilor, cerându-le să nu creadă știrile false care spun că ar fi cerut soldaților să se predea. El mai spune că Ucraina va primi echipamente și armament de la coaliția antirăzboi. Și anunță că Ucraina a „spart” planul rușilor.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!