Moment tulburător la finalul partidei de baschet dintre Spania și Ucraina (Video)

Moment tulburător la finalul partidei de baschet dintre Spania și Ucraina (Video)

Într-o partidă oficială din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2023 de baschet masculin, toți fanii prezenți și toată echipa Spaniei au făcut un gest nemaipomenit pentru naționala Ucrainei.

Partida a avut la Cordoba și s-a terminat cu scorul de 88-74 pentru gazde, iar la final toată lumea a ovaționat băieții din naționala galben-albastră, în semn de solidaritate pentru ceea ce se întâmplă în țara lor, Ucraina fiind o națiune invadată și bombardată de Rusia lui Putin, la această oră.

Evoluția sportivilor de la nord de România a fost evident influențată și de situația catastrofală de acasă, unde Rusia a început invazia încă de acum 3 zile, iar după ultimul bilanț avem de-a face cu peste 200 de morți.

ADVERTISING

Așa cum se poate vedea și în imaginile VIDEO de mai jos, tot publicul a încercat să le ofere, un mic sprijin emoțional în această situație grea:

Spania e lideră în grupa sa de calificare la Mondialele de baschet, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri, Ucraina având până acum două înfrângeri, după cea cu Georgia, 88-83.

Context: Rusia a invadat Ucraina de două zile, iar în acest moment situația este una dramatică în țara vecină, cu capitala Kiev în pericol să fie ocupată. Sirenele anetiaeriene sună continuu, se aud împușcături pe străzi și explozii, iar oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case.

ADVERTISING

Președintele Zelenski a cerut Rusiei să vină la masa negocierilor de pace, iar Kremlinul a anunțat că e de acord, dar doar dacă soluția de pe masă e demilitarizarea Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇