Mesajul curajos și ferm al lui Andrey Rublev după calificarea în finala de la Dubai: „Nu războiului!”

Mesajul curajos și ferm al lui Andrey Rublev după calificarea în finala de la Dubai: „Nu războiului!”

Tenismenul rus Andrey Rublev a făcut un gest extrem de curajos vineri seara imediat după ce a bifat calificarea în finala puternicului turneu ATP de la Dubai, din Emiratele Arabe Unite.

La 24 de ani, locul 7 mondial ATP, Rublev trece printr-o perioadă fastă a carierei, el cucerind săptămâna trecută titlurile la simplu și dublu din cadrul turneului de la Marseille.

Acum, el l-a învins vineri pe polonezul Hubert Hurkacz, după un meci foarte lung, scor 3-6, 7-5, 7-6 (5). Imediat după această victorie prețioasă, rusul a fost chemat să scrie un mesaj clasic pe monitorul unei camere TV, de obicei un simplu autograf. Însă, el a luat carioca și a notat: „Nu războiului, vă rog!”.

Trebuie că spus că Rublev a avut și joi în cadrul unei conferințe de presă un mesaj categoric de pace: „În momentele astea realizezi cât de lipsit de importantă e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important”.

ADVERTISING

La recentul turneu ATP de la Marseille, Rublev a făcut pereche la dublu chiar cu un sportiv din Ucraina, pe nume Denys Molchanov, cei doi cucerind și marele trofeu.

Rublev va evolua sâmbătă în marea finală de la Dubai contra lui Jiri Vesely, cel care l-a eliminat aici pe Novak Djokovici.

Context: Rusia a invadat Ucraina de două zile, iar în acest moment situația este una dramatică în țara vecină, cu capitala Kiev în pericol să fie ocupată. Sirenele anetiaeriene sună continuu, se aud împușcături pe străzi și explozii, iar oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case.

ADVERTISING

Președintele Zelenski a cerut Rusiei să vină la masa negocierilor de pace, iar Kremlinul a anunțat că e de acord, dar doar dacă soluția de pe masă e demilitarizarea Ucrainei.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!