Surpriză imensă la Campionatul European de handbal, chiar în grupa României

Surpriză imensă la Campionatul European de handbal, chiar în grupa României

România a început cu stângul Campionatul European de handbal masculin din Germania, turneu final la care țară noastră revine după o lungă așteptare de 28 de ani.

Trupa antrenată de Xavi Pascual a pierdut clar în fața Austriei, scor 24-31, deși a făcut o primă repriză foarte bună, pe care am terminat-o la doar un gol în spatele naționalei în alb-roșu. Însă, marea surpriză a serii de vineri a venit tot din grupa noastră, acolo unde Croația a învins marea favorită Spania la un scor neverosimil, 39-29!

ADVERTISING

Spania, campioana europeană din 2018 și 2020, cotată cu a patra șansă la trofeu înainte de începerea Euro, a clacat surprinzător în fața trupei ex-iugoslave. Croații au intrat la vestiare cu un avans de 4 goluri, scor 18-14, iar după reluare s-au dezlănțuit în fața semicercului echipei antrenate de Jordi Ribera.

Cel mai bun marcator al partidei a fost Ivan Martinovici, de la Melsungen, cu 8 goluri. A fost cel mai dur eșec pentru Spania la un turneu final în ultimii 15 ani, precedentul fiind suferit tot în fața Croației, la Mondialele din 2009, tot la un minus 10, scor 22-32.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmează pentru noi meciul cu o Spanie rănită, duminică de la ora 19, în timp ce Croația va juca în fața Austriei, de la 21.30.

Campionatul European de handbal masculin este programat între 10 și 28 ianuarie 2024, în Germania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇