Franța este campioana mondială la handbal feminin, după o lecție predată Norvegiei în marea finală

Franța este campioana mondială la handbal feminin, după o lecție predată Norvegiei în marea finală

Franța a devenit campioană mondială la handbal feminin, după o finală spectaculoasă jucată în compania Norvegiei, scor 31-28.

Elevele lui Krumbholz au obținut medaliile de aur pentru a treia oară în istorie, după edițiile din 2003 și 2017.

A fost pentru prima dată în istorie când avem două ediții consecutive de Campionat Mondial cu aceleași finaliste. În 2021, Norvegia învingea Franța, scor 29-22, după un ultim act în care nordicele și-au etalat clasa răvășitoare, deși au fost conduse la pauză cu 16-12.

ADVERTISING

Acum, timpul revanșei. Naționala pregătită de Olivier Krumbholz, aflat la ultima sa partidă pe banca tehnică, după o carieră excepțională întinsă pe parcursul a zeci de ani, a început foarte bine jocul disputat într-o sală din Herning, Danemarca, parcă neîncăpătoare. Franța avea să termine primul mitan cu un avans de 3 goluri, 20-17, după ce mai mereu a percutat defensiva lui Toft și Reistad.

În partea secundă, a fost un echilibru mai mare, mitanul de altfel s-a încheiat la egalitate, 11-11, norvegiencele neputând până la final să străpungă lacătul defensiv impus de fetele din Hexagon. Este un nou eșec în fața Franței pentru scandinave, după cel din grupele principale, când Franța se impunea la limită, 24-23.

Dacă s-ar fi impus, Norvegia ar fi ajuns la 5 titluri mondiale, trecând de Rusia, cu 4. Franța este acum și campioana olimpică, dar și mondială en-titre. Franța și Norvegia s-au înfruntat de 4 ori în finala Campionatului Mondial, Norvegia fiind favorita pariorilor înainte de acest mare meci.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În finala mică, Danemarca a învins Suedia, scor 28-27, și a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇