Sorana Cîrstea a pierdut dramatic în semifinale la Birmingham, în fața lui Shuai Zhang

Sorana Cîrstea a pierdut dramatic în semifinale la Birmingham, în fața lui Shuai Zhang

Sorana Cirstea a pierdut în cadrul semifinalelor turneului WTA de la Birmingham, pe iarbă, după un meci palpitant, disputat în fața chinezoaicei Shuai Zhang, locul 54 mondial în clasament.

Românca a fost învinsă dramatic, scor 6-4, 1-6, 6-7, după 2 ore și 13 minute de joc.

Sorana a dominat prima manșă a acestui joc de la Birmingham, manșă în care a dispus de rivala sa, favorită 6 aici, scor 6-4, profitând de singurul break pe care l-a făcut, pe final de set.

A urmat o cădere inexplicabilă a sportivei noastre născută la Târgoviște, care a pierdut un set 2 aprope la zero, un 0-6 salvat până la urmă, căci românca a cucerit de bine, de rău, un game.

ADVERTISING

Simona Halep, învinsă în meciul din careul de ași de la Birmingham, după o partidă de poveste

Ultimul set a fost și cel mai palpitant, dramatic pe alocuri, mai ales pe final, când Sorana a luptat din greu să ajungă și să împingă meciul în tiebreakul decisivului. Lucru pe care l-a și reușit, a fost egalitate până la 5 acolo, însă Zhang a câștigat partida după două puncte la rând luate in extremis.

Sorana pierde o șansă de a juca o finală WTA pe iarbă, prima sa din carieră, o finală ce putea fi 100 la sută românească, însă Simona Halep a ratat și ea oportunitatea unei finale, pierzând cu Beatriz Haddad Maia, scor 4-6 în decisiv, tot după peste două ore de joc.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!