Simona Halep, "90% șanse să primească wildcard" pentru ținta numărul 1 din 2024: "Am început demersurile"

Simona Halep, "90% șanse să primească wildcard" pentru ținta numărul 1 din 2024: "Am început demersurile"

Simona Halep (32 de ani) are „90% șanse” să-și îndeplinească marele vis din 2024, după ce a primit undă verde de la TAS pentru revenirea pe terenul de tenis.

Președintele FRT, George Cosac, a anunțat, miercuri, că au început demersurile pentru ca Simona Halep să primească un wildcard la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. El a explicat cum este posibil și de ce Simona are mari șanse să participe la Olimpiadă, chiar dacă nu are clasament și nu a participat nici la acțiunile echipei României din Billie Jean King Cup în 2024.

ADVERTISING

Când a aflat că poate reveni pe teren, Simona Halep și-a fixat ca țintă numărul 1 participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Ca să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a jucat şi acum este accidentată. Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare. De la 59 la 64 sunt nişte wildcard-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare.

ADVERTISING

Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă din acele jucătoare.

Fiecare ţară participantă, are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte. Şi în aceste condiţii va fi puţin probabil ca în timpul scurt care a rămas până la Jocurile Olimpice ca Simona să aibă clasamentul necesar. De aceea am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wildcard pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISING

Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard. De ce? A fost numărul 1 mondial, câştigătoare de Grand Slam chiar la Paris şi faptul că i s-a făcut o mare nedreptate. Sunt nişte argumente care stau în picioare în faţa oricăror alte contraargumente”, a declarat George Cosac, conform AS.ro.

Simona Halep a jucat primul meci oficial de tenis după suspendarea pentru dopaj la Miami Open, pe 19 martie 2024, când a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!