Sezonul de triatlon din România s-a încheiat la Mamaia. Vezi cine a cucerit titlurile naționale la Sprint și Half

Sezonul de triatlon din România s-a încheiat la Mamaia. Vezi cine a cucerit titlurile naționale la Sprint și Half

Calendarul competițional de triatlon din România s-a încheiat sâmbătă, 23 septembrie, în cadrul H3RO Mamaia, unde s-au disputat titlurile de campion național la categoria Sprint și Half, dar și Cupa României la triatlon Olimpic. Peste 620 de sportivi au concurat, în total, la probele menționate.

Proba regină, Half: Alex Toma și Antoanela Manac au devenit campioni naționali

Titlul de campion național la proba Half masculin (1,9 km înot, 90 km ciclism și 21 km alergare) a fost cucerit de către Alex Toma (CS Olimpia București), care s-a impus categoric, cu o diferență de aproape nouă minute față de următorul clasat. El a trecut linia de finish după 4h2min37s. Locul doi a fost ocupat de către Deak Zsombor (ASK Aluta Sf. Gheorghe), cu timpul de 4h11min12s, iar locul trei i-a revenit campionului național en-titre, Alex Ion (Unstoppable Sport Club), care a încheiat concursul după 4h16min09s. În 2022, Alex Ion stabilea la Mamaia recordul național pe distanța Half, cu un timp sub patru ore: 3h55min36s.

„Le dedic acest titlu părinților mei, care din păcate nu mai sunt. Mă bucur și sunt recunoscător că am reușit să intru în cursă fără vreo accidentare, optim din punct de vedere fizic”, a spus Alex Toma pentru spotmedia.ro.

ADVERTISING

”Cursa de la Mamaia a fost o provocare încă de la proba de înot, cu valuri care ne-au lovit din toate părțile, însă am reușit să păstrez un ritm bun și să rămân în grupul din față. La proba de ciclism am simțit puterea vântului și a rafalelor încă din primii kilometri. M-am concentrat să rămân cât mai stabil pe bicicletă și să îmi dozez energia și puterea în pedale, astfel încât să pot duce un ritm decent la proba de alergare”, a mai spus Alex Toma.

La feminin s-a impus Antoanela Manac (CSA Steaua București), după 4h49min50s. Ea a fost urmată de către Noelle Priscilla Darabant Husanu (Unstoppable Sport Club), care a trecut linia de finish după 05:08:50. Pe locul trei s-a clasat Rèka Bàlint (ACS PEAC PERFORMANCE), care a încheiat cursa după 5h16min14s.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am reușit să cobor din nou sub cinci ore și să mențin acest timp record - este cel mai bun timp înregistrat de o fată la această competiție, pe această distanță”, a declarat Antoanela Manac pentru spotmedia.ro.

”Anul acesta vântul ne-a făcut să suferim, dar și soarele, care ne-a ars, la propriu. M-am bucurat însă că am concurat acasă, încurajată și susținută de cei dragi”, a mai spus Antoanela Manac.

Condițiile dure din cursă, vântul puternic și căldura excesivă, i-au scos din cursă pe mai mulți sportivi, printre ei numărându-se și doi dintre favoriții la podium: Erick Lorincz Rogoz, câștigător la Transfier 2023, unul dintre cele mai grele concursuri de triatlon din Europa, și Mihai Vigariu, care a obținut titlul de campion național la Half tot la Mamaia, în 2021.

ADVERTISING

Un francez și o italiancă au cucerit proba Sprint

Campionatul național de triatlon Sprint (750 m înot, 20 km ciclism și 5 km alergare) a fost câștigat de către Jean Sebastian Pascal (Seven Sport Club), care a trecut linia de finish după 56min23s. El a fost urmat de către Carol Popa (CSM Constanța), cu 56min48s. Ultima treaptă a podiumului masculin a fost ocupată de către Vlad-Adrian Remzig (CSA Steaua București), care a terminat concursul după 57min43s.

La feminin s-a impus Alessia Orla (CS Dinamo), după 01:03:46. Locul doi a fost ocupat de către Alice Perjoiu (CS Afumați), care a trecut linia de finish după 01:08:40, iar locul trei i-a revenit sportivei Maria Amalia Singuran (ACS Trident Triathlon Team), care a încheiat după 01:08:52.

Cupa României la triatlon Olimpic: Andrei Vrabii și Ágnes Tuzson

Andrei Vrabii (Unstoppable Sport Club) a cucerit cupa României la triatlon Olimpic (1,5 km înot, 40 km ciclism și 10 km alergare) cu timpul de 2h6min22s. Locul doi a fost ocupat de către cubanezul Frank Castro (Seven Sport Club), care a trecut linia de finish cu peste patru minute întârziere față de Andrei Vrabii. Locul trei a fost ocupat de către Szabolcs Kovács (Mobility Plus), care a încheiat cursa după 2h11min41s.

La feminin a câștigat Ágnes Tuzson (Mobility Plus), după 2h32min42s, urmată în clasament de către Mirela Popescu (Unstoppable Sport Club), cu 2h33min54s și Andreea-Denisa Cralea (Aqua Vita Delta Tulcea), cu 2h45min12s.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇