Erick Rogoz după ce a cucerit Transfier, cel mai greu concurs de triatlon din România: ”Cursa mi s-a părut spectaculoasă, de la început până la final”

Erick Rogoz după ce a cucerit Transfier, cel mai greu concurs de triatlon din România: ”Cursa mi s-a părut spectaculoasă, de la început până la final”
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

La doar 22 de ani, Erick Rogoz Lorincz a cucerit cel mai greu concurs de triatlon din România, Transfier, unde a avut de înotat 1,9 km în Lacul Vidraru, de pedalat 90 km pe cea mai spectaculoasă șosea din România, Transfăgărășan, și de alergat 21 km.

Sportivul legitimat la Politehnica Cluj-Napoca a trecut primul linia de finish, după 4h41min43s, cu un avans de aproape 14 minute față de următorul clasat, Andrei Vrabii (Unstoppable Sport Club).

Gradul mare de dificultate al acestui concurs este dat de proba de ciclism, unde se acumulează o diferență pozitivă de nivel de peste 1.700 metri.

230902-20-20-06-poq_1458_pcg.88669721-a216-4ff2.m

”Pentru mine acest tip de concurs, Half, este încă o noutate, Transfier fiind a treia competiție din cariera mea la care concurez pe această distanță. Cursa mi s-a părut spectaculoasă de la început până la final. Am avut în spate o pregătire foarte bună, cu excepția ultimelor două săptămâni, când am avut complicații la șold, din cauza unei căzături”, a declarat pentru spotmedia.ro Erick Rogoz.

ADVERTISING

Sportivul clujean a ieșit primul din apă, după doar 26min32s, cu 3min18s mai rapid decât Robert Glință, unul dintre cei mai valoroși înotători din istoria natației românești, care în 2021 a cucerit medalia de aur la Campionatul European, organizat în Ungaria, la proba 50m spate. Glință a concurat doar la proba de înot la Transfier, făcând parte dintr-o echipă ștafetă.

Erick a înregistrat și cel mai bun timp din concurs și la proba de ciclism, 2h47min33s, doar Andrei Vrabii, ciclist în lotul echipei naționale a Rebublicii Moldova reușind să se apropie de el, cu 2h51min51s.

Alex Ciocan, fostul președinte al Federației Române de Ciclism, care a cucerit mai multe titluri de campion național în calitate de ciclist profesionist, a participat și el la Transfier, în cadrul unei ștafete (cu Robert Glință), unde a făcut proba de ciclism. Timpul său a fost de 2h53min47s.

ADVERTISING

”Cel mai tare m-a uimit ultima parte la alergare, unde am rămas puțin fără energie și am fost surprins de cele 390 de scări abrupte de la finish, până la statuia lui Prometeu”, a spus Erick Rogoz.

Câștigătorul Transfier a înregistrat cel mai rapid timp din concurs și la proba de alergare, 1h25min50s.

”Sunt foarte mulțumit de rezultat și încântat de sentimentul pe care mi-l oferă distanța lungă, unde reușesc să-mi dozez foarte bine efortul, astfel încât să pot termina competiția cu resurse”, a spus Erick Rogoz.

El urmează să ia startul la H3RO Mamaia, la proba Half, care va fi și campionat național pentru această distanță.

Erick Rogoz practică în paralel și ciclismul, fiind legitimat la clubul UVT Devron Cycling Team.

La feminin, proba de Half de la Transfier a fost câștigată de Antoanela Manac (SportGuru), care s-a clasat pe locul 7 la nivel general (masculin+feminin) și a avut al doilea cel mai bun timp al competiției la proba de înot (29min4s).

230902-20-21-41-poq_1461_pcg.cee98a43-01e0-4809.m

Clubul Unstoppable a cucerit competiția Olimpică

Manuel Kergoat și Mirela Popescu, ambii sportivi în cadrul Unstoppable Sport Club, au cucerit primul loc din cadrul competiției pe distanța olimpică (1,5 km înot, 40 km ciclism și 10 km alergare).

ADVERTISING

Manuel Kergoat a trecut linia de finish după 2h14min43s, fiind urmat de către Mihail Chindriș (CS Politehnica Cluj, 2h15min9s) și Istvan Csergedi (Mobility Plus, 2h27min22s).

Manuel Kergoat, 40 ani, francez stabilit în România de peste 15 ani, a avut de recuperat un deficit de aproape șapte minute de la proba de înot și a reușit s-o facă fiind cel mai rapid sportiv din concurs la proba de ciclism, cu peste 10 minute decât Mihai Chindriș, care a ieșit primul din apă.

”Încă din 2017, când am început să practic triatlonul, mi-am propus să particip la această cursă. Mi se părea impresionant să concurez pe Transfăgărășan! Atunci nici nu știam dacă puteam să termin o astfel de cursă, părea cea mai grea din România. Anul acesta am venit pregătit și m-am simțit foarte bine, în special la proba de bicicletă, pe un traseu neobișnuit de tehnic”, a declarat Manuel Kergoat pentru spotmedia.ro.

”Transfier mi s-a părut cel mai frumos triatlon la care am participat până acum, o competiție bine organizată. Merită să vină aici cât mai mulți concurenți, îi încurajez pe toți triatloniștii să vină, nu vor fi dezamăgiți”, a spus Manuel Kergoat.

Mirela Popescu, care a câștigat competiția feminină, s-a clasat pe locul 10 la nivel general (masculin+feminin). Ea a fost mai rapidă cu aproape patru minute față de următoarea clasată, Reka Balint (ACS Peak Peformance Târgu Mureș).

”Îmi place să înot în ape deschise”, spune Mirela Popescu, care este antrenoare de înot. ”La bicicletă știam că trebuie să fiu atentă la asfaltul care lasă de dorit. După ce am trecut cu bine de această probă am tras cât am putut de tare la alergare. Mi-am luat fluierul anti urși și am luat drumul spre Vidraru. Am avut norocul să nu întâlnesc niciun blănos, cu toate că mult timp m-am aflat singură pe traseu”, a spus Mirela Popescu pentru spotmedia.ro.

bkh_8913.83d0db0b-9c53-4450.m

Zona Vidraru-Transfăgărășan este renumită pentru numărul mare de urși, care ies în drumul principal și așteaptă să fie hrăniți de către turiștii care tranzitează locul.

Din fericire, în timpul competiției n-a existat niciun incident între sportivi și animalele sălbatice, care au fost îndepărtate din timp de către organizatori.

”Zece motociclete au patrulat întreaga zi pe traseul de concurs, pentru ca sportivii să nu se întâlnească cu vreun urs”, au declarat pentru spotmedia.ro organizatorii competiției.

Peste 30 de persoane au fost implicate pentru a asigura buna desfășurare a concursului, din partea Jandarmeriei, Poliției și fondului forestier.

Transfier a avut nu mai puțin de 80 de persoane implicate în echipa de organizare, inclusiv voluntarii și arbitirii competiției.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇