Alex Ion devine campion național la triatlon Half și doboară încă o dată recordul național la doar o săptămână distanță

Alex Ion devine campion național la triatlon Half și doboară încă o dată recordul național la doar o săptămână distanță

Alex Ion (Unstoppable Sport Club) a devenit campion național la triatlon pe distanța medie (1,9 km înot, 90 km ciclism și 21 km alergare), în cadrul H3RO Mamaia, cel mai mare concurs de triatlon pe șosea din România, ce a avut loc sâmbătă, 24 septembrie 2022.

Alex Ion a trecut linia de finish de la Mamaia după 3h55min36s și a reușit să doboare recordul național pe această distanță, stabilit tot de el, în urmă cu doar o săptămână, la Belgrad (3h57min47s). Alex Ion este primul și singurul român care a reușit să coboare sub patru ore la un concurs de triatlon de tip Half.

Alex Ion trece primul linia de finish. Fotograf: Radu Cristi

”A fost o cursă în care m-am simțit excelent. Nu mi-am propus să alerg după record național, pur și simplu am dat tot ce am avut mai bun de la început până la sfârșit, singura preocupare fiind să respect planul pe care l-am stabilit împreună cu antrenorul meu, Alex Diaconu”, a declarat Alex Ion pentru SpotMedia.ro.

Podiumul de la Mamaia a fost completat de către Zsombor Deak (ASK Aluta), care a trecut linia de finish după 4h04min17s și Alexandru Toma (Olimpia București), cu 4h06min10s.

Aproape 100 de sportivi au luat startul sâmbătă în cadrul Campionatului Național de Triatlon pe distanță medie (Half).

Fotografii: Radu Cristi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇