Răzvan Ene a câștigat titlul de campion național la triatlon pe distanță lungă

Răzvan Ene a câștigat titlul de campion național la triatlon pe distanță lungă

Răzvan Ene (Unstoppable Sport Club) a câștigat titlul național la triatlon pe distanță lungă, în cadrul X-man România, competiție ce a avut loc sâmbătă, 2 iulie, la Oradea.

Triatlon pe distanță lungă înseamnă 3,8 km înot, 180 km ciclism și 42,2 km alergare, probe care se parcurg legate, fără pauză.

Răzvan Ene a trecut primul linia de finish după 9h44min54s, urmat de Vladislav Munteanu (Republica Moldova), care a încheiat competiția după 9h52min27s. Pe locul trei s-a clasat Mihai Alexandru Cenger, care a finalizat proba în 10h18min42s.

”A fost o competiție în care am avut de recuperat un deficit de 11 minute la proba de înot. Pe bicicletă m-am simțit foarte bine și am reușit să avansez poziții importante în clasament, iar la proba de alergare nu m-am luptat doar cu timpul, ci și cu căldura istovitoare. Mă bucur însă că antrenamentele pe care le-am făcut în acest an au dat roade și că am putut să mă impun și să câștig titlul de campion național la triatlon pe distanță lungă”, a declarat Răzvan Ene pentru spotmedia.ro.

ADVERTISING

La feminin a câștigat Eva Gebnar, din Ungaria, care a ajuns la finish după 12h18min50s. A fost urmată de orădeanca Annamaria Bako (ACS3Sport), cu un timp de 12h32min33s, iar pe locul 3 s-a clasat Iulia Florea (Unstoppable Sport Club), cu 12h53m20s.

Proba de înot s-a desfășurat pe canalul de fugă în amonte al lacului Fughiu, în condițiile în care debitul apei a fost oprit în timpul competiției. Traseul de ciclism a avut loc pe o buclă de 17,4 km, pe ruta Husasău de Criș – Ineu de Criș – Botean – Bălaia. Sportivii de la proba lungă au avut de parcurs de 10 ori această buclă, iar cei de la proba semilungă de cinci ori.

2022-07-02-08h30m47
Foto: Radu Cristi

Proba de alergare s-a desfășurat între Fughiu și Oradea, 11,3 km, după care triatloniștii au mai avut de alergat 18 tururi de 1,72km în centrul orașului la proba lungă, respectiv șase tururi la proba semilungă.

ADVERTISING

Pe lângă probele dificile, sportivii s-au confruntat și cu o vreme caniculară, cu temperaturi de aproximativ 38 de grade Celsius la umbră.

X-man România a avut și probă de triatlon pe distanță semilungă, adică 1,9 km înot, 90 km ciclism și 21 km alergare.

Câștigătorul a fost David Hankó (Ungaria), care a terminat cursa în 4h23min22s. Pe locul 2 s-a clasat Andrei Vrabii din Republica Moldova (Unstoppable Sport Club), după 4h24min20s. Ultima poziție a podiumului a fost revendicată de către Alex Ion (Unstoppable Sport Club), care a trecut linia de finish după 4h25min38s.

ADVERTISING

La feminin a câștigat Agnes Tuzson (Mobility Plus), care a obţinut un timp de 5h35min49s. urmată de Bálint Reká (Master Ski&Bike), cu 5h44min47s și de Koter Adél (Harghita Triathlon Club), cu 5h45min52s.

X-man Romania a adunat la start aproximativ 200 de sportivi triatloniști. Concursul a fost organizat de către Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Consiliului Județean Bihor.

2022-07-02-07h30m59
Zona de tranziție înot-ciclism. Foto: Radu Cristi

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇