Alex Ion a doborât recordul național la triatlon distanța Half

Alex Ion a doborât recordul național la triatlon distanța Half

Alex Ion, 24 ani, a doborât recordul național la triatlon distanța Half – 1,9 km, 90 km ciclism și 21 km alergare, în cadrul competiției 11TRI Belgrade Triathlon, ce a avut loc duminică, 18 septembrie 2022.

Alex Ion, legitimat la Unstoppable Sport Club, a trecut linia de finish după 3:57:47. Recordul național anterior fusese stabilit de către Alexandru Toma (4h05min) la Ironman 70.3 Turcia, în 2021.

Ce timpi a înregistrat Alex Ion la Belgrad:

  • 22'41" la înot, adică o medie de 1'12"/ 100m
  • 2h10' la ciclism, adică o medie de 41.5km/h
  • 1h22' la alergare, adică o medie de 3'54"/km
ADVERTISING

”M-am simțit excelent de la început până la sfârșit. Am ieșit al doilea din apă, iar la proba de ciclism mi-am respectat planul cu strictețe, să nu împing prea tare în pedale. La alergare m-am simțit plin de energie și mă bucur că am avut resursele necesare pentru a termina cursa sub patru ore, așa cum mi-am și propus, alături de antrenorul meu”, a declarat pentru SpotMedia.ro Alex Ion.

”Condițiile au fost de vis pentru planul nostru. A fost frig, 12 grade Celsius, un plus pentru sportivi ca să nu se supraîncălzească, iar cerul a fost înorat, astfel încât soarele nu i-a ars pe sportivi. În plus, traseele de ciclism și alergare au fost plate, fără diferențe semnificative de nivel, ceea ce a permis dezvoltarea unei viteze sporite”, a spus Alex Diaconu, antrenorul lui Alex Ion.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Timpul la proba de ciclism a fost cu patru minute mai slab decât cel pe care-l preconizasem în planul pentru cursă, însă eram în cărți în continuare pentru un finish sub patru ore. Mai mult, la alergare Alex Ion a făcut un record personal pentru distanța de 21 km, cu cinci minute mai bun decât precedentul”, a mai spus Alex Diaconu.

Pentru Alex Ion urmează Campionatul Național de Triatlon pe distanța Half, la H3RO Mamaia, ce va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇