Deak Zsombor stabilește un nou record național la triatlon pe distanță lungă

Deak Zsombor stabilește un nou record național la triatlon pe distanță lungă

Deak Zsombor, 34 ani, a stabilit un nou record național la triatlon pe distanță lungă, în cadrul IRONMAN Kärnten-Klagenfurt, competiție care a avut loc în Austria, duminică, 18 iunie 2023.

Românul a avut de înotat 3,8 km, de pedalat 180 km și de alergat un maraton.

Deak Zsombor a trecut linia de finish după 8h43min19s, îmbunătățind vechiul record românesc cu aproape 11 minute.

image-69

Precedentul record național fusese stabilit la Ironman Tallinn de către Mihai Vigariu, primul român care a reușit să coboare sub 9 ore pe distanța Full Ironman (08:54:02, august 2019).

ADVERTISING

Potrivit datelor preliminare, Deak Zsombor a înregistrat 55min21s la proba de înot, 4h43min03s la proba de ciclism și 2h56min la proba de alergare, la care s-au mai adăugat 4min26 secunde la prima tranziție, dintre înot și ciclism, și 3min54s la a doua tranziție, dintre ciclism și alergare.

Deak Zsombor s-a clasat pe locul 19 din 39 de sportivi de la categoria Pro și pe locul 21 dintr-un total de 2.046 de sportivi amatori și profesioniști care au luat startul la această competiție.

”Nu sunt mulțumit de rezultat, pentru că poziția obținută nu este cea dorită. Muncesc mult pentru a corecta peformanța la înot, dar mai trebuie pentru a termina pe un loc mai bun. Ca sportiv profesionist nu mă interesează timpul țintă. La fiecare traseu timpul este diferit”, a declarat pentru spotmedia.ro Deak Zsombor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Românul se antrenează pentru triatlon între 15 și 30 de ore pe săptămână, iar proba sa favorită este ciclismul.

Deak Zsombor s-a născut în data de 17 august 1989, este triatlonist profesionist în cadrul clubului ASK ALUTA, a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj și are diplomă în management și administrarea afacerilor, obținută în Sydney, Australia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇