Selecționerul Edi Iordănescu intervine în scandalul neconvocării lui Ianis Hagi: „Mă simt nevoit să iau o poziție”

Selecționerul Edi Iordănescu intervine în scandalul neconvocării lui Ianis Hagi: „Mă simt nevoit să iau o poziție”

Scandalul neconvocării lui Ianis Hagi la echipa națională a căpătat o mare amploare și astfel selecționerul Edi Iordănescu s-a văzut nevoit să își exprime un punct de vedere.

Acesta nu l-a convocat pe tânărul jucător de la Glasgow Rangers nici măcar în lotul preliminar pentru partidele cu Belarus și Andorra din preliminariile EURO 2024, astfel că însuși tatăl lui Ianis, marele Gică Hagi, i-a reproșat această decizie radicală.

„Pentru mine, acesta nu este un subiect. Nu cred că este un început bun de campanie nouă. Echipa națională vine după o secetă de performanță și avem nevoie de liniște, atât cât se poate.

ADVERTISING

Mă simt nevoit să comentez doar pentru că s-a amplificat atât de tare subiectul. E nevoie să am o anumită poziție, să clarific lucrurile, cu mențiunea că după acest moment, pentru mine nu va mai exista acest subiect. O iau cronologic: în momentul în care am anunțat oficial lotul lărgit, Ianis avea 64 de minute jucate în toate competițiile după 13 luni de pauză. Primul lucru pe care l-am făcut, primul jucător cu care am comunicat după ce am anunțat lotul lărgit, chiar în aceeași zi, a fost Ianis Hagi”, a precizat selecționerul, într-un interviu pe care l-a acordat prin intermediul FRF TV.

ADVERTISING

El a mai explicat că este clar că Ianis Hagi nu poate fi la capacitate fizică maximă, după ce abia a revenit după un an întreg de pauză, cauzat de o gravă accidentare, o ruptură a ligamentelor încrucișate la genunchi: ”Ianis este un jucător cu potențial deosebit, dar considerăm că mai are nevoie de timp.

Gică Popescu critică și el selecția lui Edi Iordănescu: „Nu poți să lași acasă un jucător ca el”

Ar fi fost foarte ușor pentru noi să-l punem pe lotul lărgit, dar i-am explicat că nu am face decât să răscolim lucrurile, să aprindem spiritele, să dezvoltăm eventuale comentarii de genul de ce l-am pus pe lotul lărgit, dar nu convocat ulterior. Așa că am considerat că cel mai înțelept ar fi să-l lăsăm să-și continue recuperarea la echipa de club”, a mai adăugat Iordănescu.

ADVERTISING

Meciurile naționalei României în martie vor avea loc cu Andorra și Belarus pe 25 și 28.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!