Șeful MTS anunță sporturile care vor fi sprijinite cel mai mult pentru obținerea de medalii la Olimpiadă. Ce părere are despre fenomenul fotbal

Șeful MTS anunță sporturile care vor fi sprijinite cel mai mult pentru obținerea de medalii la Olimpiadă. Ce părere are despre fenomenul fotbal

Ministrul Tineretului și Sportului, campionul paralimpic de la Londra în 2012, Eduard Novak a vorbit într-un interviu despre strategia pe care o are la minister, ce sporturi crede că ar trebui sprijinite mai mult pentru a avea șanse la medalii la Tokyo 2021, dar și despre cum vede el fotbalul.

”Consider că trebuie să învățăm să cheltuim bugetul cât mai bine. Avem 118 federații subordonate. Am întrebat: câți manageri cheltuiesc acești bani cât trebuie? 20. Ce o să facem? De dat afară nu poți. Trebuie să creăm o strategie și o legiferare care să impună performanța. Trebuie un sistem care dă direcție, care să ne spună unde vrem să ajungem. Disciplinele cu care se pot obține cele mai multe rezultate sunt următoarele, din punctul meu de vedere: gimnastică, atletism, înot, canotaj, chiar și ciclism.

ADVERTISING
România U21 la EURO 2019 - povestea unei calificări la JO

E important să ridicăm sporturile care pot aduce cât mai multe medalii. Fotbalul are management propriu, nu e la minister. Rodul muncii se va vedea peste 12 ani. Îmi propun că, într-un an, fiecare copil din România să înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare”, au fost primele sale explicații în cadrul emisiunii Jurnalul de Seară la televiziunea Digi24.

Cine este Eduard Novak, propus ministru al Tineretului și Sportului. Este campion paralimpic la Londra în 2012

ADVERTISING

Novak a fost întrebat și despre fotbal, un sport de echipă calificat și el de asemenea la Tokyo: ”Eu cred în tineretul actual, este un management foarte bun, dar sunt și acolo multe de corectat. Mai ales în zona de juniori. Peste tot unde s-a investit enorm, încep să se producă rezultate. Rezultate însă nu de la un an la celălalt, ci peste 8-12 ani, poate că acesta e intervalul normal.

Da, oamenii cred că ar trebui să se întoarcă în arenele de fotbal, suporterii, sigur, cu respectarea regulilor pentru pandemia de coronavirus, cu spații între fani și așa mai departe”.

ADVERTISING

Novak a câștigat medalia de aur la ciclism pe velodrom la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012 și a fost investit acum câteva zile ca ministru al Tineretului și Sportului, în locul lui Ionuț Stroe.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Ce spune Bogdan Burcea despre demisia de la naționala de handbal feminin a României

Meciul celor de la Manchester City din Premier League a fost anulat, după apariția unui focar de COVID-19

Un fost campion european cu Steaua reclamă palmaresul, după ce UEFA atribuie în continuare Cupa Campionilor din 1986 celor de la FCSB

Alexandru Dedu a stabilit următorul obiectiv al naționalei feminine de handbal

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!