Un fost campion european cu Steaua reclamă palmaresul, după ce UEFA atribuie în continuare Cupa Campionilor din 1986 celor de la FCSB

Un fost campion european cu Steaua reclamă palmaresul, după ce UEFA atribuie în continuare Cupa Campionilor din 1986 celor de la FCSB

Un fost campion european cu Steaua în 1986 la Sevilla pune piciorul în prag și cere ferm către UEFA ca palmaresul, începând cu trofeul CCE cucerit în Spania, să îi fie acordat Stelei de drept.

Poziția fermă vine după ce UEFA a anunțat că cei de la FCSB figurează între primele 30 de echipe din istoria Champions League, cu trofeul cucerit în 1986.

UEFA a întocmit o ierarhie a celor mai bune cluburi din istoria Ligii Campionilor, denumită în trecut Cupa Campionilor Europeni, iar FCSB a apărut pe această listă pe locul 28, cu 26 de participări în această competiție, 145 de meciuri jucate și 145 de puncte acumulate.

ADVERTISING

Helmuth Duckadam a demisionat de la FCSB: Explicațiile "Eroului de la Sevilla"

”Rămân la părerea că echipa Armatei este Steaua și nimeni nu poate să mi-o schimbe. Vrem să ajungem în Liga 1 și să ni se dea palmaresul! Toți jucătorii care au câștigat Cupa Campionilor Europeni sunt de aceeași părere, cu excepția lui Duckadam”, a fost declarația făcută de fostul mare fundaș Adrian Bumbescu, în direct la televiziunea DigiSport.

CSA Steaua, clubul Armatei, și FCSB își dispută tocmai acest palmares în instanțe, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru februarie 2021.

ADVERTISING
Steaua - Barcelona. EC-1985/86. Final

Până la o decizie definitivă a Curții de Apel, e greu de crezut că UEFA va înceta să atribuie marele trofeu din 1986 celor de la FCSB.

Pe primul loc în clasamentul întocmit de UEFA, al celor mai bune echipe din CCE și Champions League, se află Real Madrid, urmată de Bayern și FC Barcelona. Top 10 este completat de Manchester United, Juventus, AC Milan, Liverpool, Benfica, Porto și Ajax.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Presa britanică a inclus întâlnirea Topola - FCSB în topul celor mai nebune meciuri din 2020

ADVERTISING

Superstiția interesantă pe care Simona Halep o are în timpul turneelor WTA

Pierdere grea pentru Real Madrid

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!