Alexandru Dedu a stabilit următorul obiectiv al naționalei feminine de handbal

Alexandru Dedu a stabilit următorul obiectiv al naționalei feminine de handbal

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de handbal, a stabilit următorul obiectiv al naționalei feminine după ce toată lumea a fost dezamăgită de locul 12 al tricolorelor noastre la Europene, cea mai slabă clasare din istorie.

Dedu spune că și după prestațiile fetelor noastre din Danemarca, de la Campionatul European, obiectivul nostru principal pentru anul 2021 este calificarea echipei naţionale feminine la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Highlights | Hungary vs Romania | Main Round | Women's EHF EURO 2020

"Suntem o ţară surprinzătoare, în general. După ce în 2005 am ieşit vicecampioni mondiali, în anul următor, în 1996, nu ne-am calificat singură dată la Europene, apoi ţin minte că, după ce am venit de pe un loc nouă, am luat medalie patru ani sau trei ani, la europene. Cred că avem puterea să ne calificăm şi să ne batem cu Norvegia şi cu Muntenegru", a început Dedu interviul pentru agenția de presă Agerpres.

ADVERTISING

Dedu s-a exprimat și despre desfășurarea în condiții speciale a antrenamentelor și a jocurilor de handbal din 2020, în timpul pandemiei de coronavirus: "În 2020 am încheiat în nişte condiţii speciale campionatul 2019-2020. Nu am mai reuşit să avem rezoluţie sportivă la nivelul juniorilor, în schimb Divizia A şi Liga au avut. Legat de calendarul anului 2020-2021, în afară de Liga Florilor, unde ne-am fi dorit să fie (jucate) mai multe etape, calendarul este în grafic, să spunem. O spun cu sinceritate şi în cunoştinţă de cauză, federaţia a dus spre sută la sută ceea ce putea face în ceea ce priveşte competiţiile sportive".

ADVERTISING

Cine este favorit să preia naționala feminină de handbal a României, după evoluția dezamăgitoare de la Campionatul European

România a câștigat un singur meci la Europenele din Scandinavia, 28-24 cu Polonia, în rest numai eșecuri, 19-22 cu Germania, 20-28 cu Norvegia (în Grupa D), 20-25 cu Croaţia, 24-26 cu Ungaria şi 24-35 cu Olanda, ultimele trei rezultate făcând parte din grupele principale.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Zlatan Ibrahimovici a alcătuit echipa ideală din toate timpurile

ADVERTISING

Antrenorul lui Vlad Chiricheș, fostul decar al celor de la CFR Cluj, îl laudă pe român: Face diferenţa în echipa noastră

Japonia vrea ca până în 2030 să interzică mașinile pe benzină

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇