Antrenorul lui Vlad Chiricheș, fostul decar al celor de la CFR Cluj, îl laudă pe român: Face diferenţa în echipa noastră

Antrenorul lui Vlad Chiricheș, fostul decar al celor de la CFR Cluj, îl laudă pe român: Face diferenţa în echipa noastră

Vlad Chiricheș, unul dintre cele mai scumpe transferuri făcute vreodată din Liga 1, a ajuns la Sassuolo și acolo se află acum sub conducerea tehnică a unui fost mijlocaș care a activat în România la CFR Cluj.

Roberto De Zerbi, antrenorul lui Vlad Chiricheş la Sassuolo, fostul decar al celor din Gruia, spune că Vlad, căpitanul echipei naționale de fotbal a României, are calitățile necesare pentru a se impune în fotbalul european.

Steaua București, pe atunci, îl vindea pe Chiricheș la Tottenham pentru suma de 9,5 milioane de euro, un record pentru L1 la acea dată. El a avut o primă perioadă bună în Anglia, dar accidentările dese au dus ca el să fie vândut doi ani mai târziu la Napoli. Iar peste alţi patru ani, Vlad Chiricheş a fost transferat de Sassuolo, care a plătit 9 milioane de euro pentru el.

ADVERTISING
Goal of the Season so far from Chiriches? | Sassuolo 3-3 Torino | Top Moment | Serie A TIM

”Vlad este un fotbalist super şi, dacă nu ar fi avut probleme fizice, nu ar fi jucat la Sassuolo, ci pentru echipe de nivel mare, de cupe europene. Este un fotbalist cu un nivel superior faţă de al nostru. Încercăm să gestionăm cât mai bine situaţia alături de fizioterapeuţi, de doctori, de preparatori fizici şi încercăm să nu îi forţăm limitele. Poate el ar fi putut să joace în anumite momente, dar nu l-am folosit, ca să nu riscăm. Când este bine, face diferenţa în echipa noastră. Din punct de vedere tehnic, dar şi al personalităţii. L-am transferat pentru că ştie să joace, să construiască jocul şi pentru că a venit cu o experienţă şi cu personalitate în echipa mea - a jucat la două mari echipe, Napoli și Spurs - care este destul de tânără. El a fost ales pentru aceste lucruri. Anul trecut, în prima parte, nu am putut să-l folosim aproape deloc, iar când a revenit s-a văzut un plus de calitate”.

Declarația lui De Zerbi vis-a-vis de valoarea lui Chiricheș, făcută pentru televiziunea TelekomSport.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dan Petrescu are cale liberă pentru a antrena pe cei de la Al Nassr

Chiricheș a ajuns la Sassuolo în 2019 și a bifat până acum 19 partide și un singur gol marcat în Serie A pentru echipa în verde și negru.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Viitorul se desparte de un jucător important adus la începutul sezonului - oficial

Gică Hagi le răspunde celor care îl atacă pe fiul său Ianis: Lor li se cere mai mult, dar este o mare greșeală!

Cum va arăta economia României în 2021, după aproape un an de pandemie

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!