Seară plină de mari recorduri pentru Italia, după ce a eliminat Belgia în sferturile EURO 2020

Seară plină de mari recorduri pentru Italia, după ce a eliminat Belgia în sferturile EURO 2020

Italia a învins Belgia cu 2-1 și s-a calificat în semifinalele EURO 2020, acolo unde Spania o aștepta deja după victoria în fața Elveției, 3-1 la penaltiuri după 1-1 la capătul celor 120 de minute regulamentare de joc.

Naționala lui Mancini e la doar două meciuri de marele trofeu, iar vineri seara s-a impus după goluri semnate de Barella și Insigne, în minutele 31 și 44.

A fost o seară din nou plină de recorduri pentru italieni. Gruparea Squadrei Azzura a ajuns la 5 victorii consecutive la EURO, lucru pe care doar foarte puține alte echipe l-au bifat: Franța în 1984, Olanda în 1988 și 1992, plus Cehia în 2000 și 2004. De asemenea, Italia a ajuns la 15 victorii consecutive în toate competițiile oficiale, aici fiind incluse meciurile din preliminarii și cele de la turneul final.

În plus, campioana din 1968 are o serie incredibilă de invincibilitate. Reprezentativa Italiei a ajuns la 32 de meciuri la rând fără înfrângere. Nu a mai pierdut vreo partidă din toamna lui 2018, într-un meci din Nations League: 0-1, în Portugalia, contra echipei lui Cristiano Ronaldo.

Cu cele 11 goluri deja marcate, Italia se apropie de recordul de la CM 2006, acela fiind singurul turneu final în care a marcat mai mult ca până acum, de 12 ori.

ADVERTISING

Trebuie amintit și că în partida cu Belgia, Leonardo Bonucci a bifat cea de-a 100-a sa prezență în tricoul Squadrei, doar 8 fotbaliști din istoria Italiei putându-se lăuda cu o asemenea performanță.

Italia va înfrunta Spania în semifinale marți pe Wembley de la ora 22. Va fi jocul cu numărul 36 dintre cele două, Spania conducând la victorii directe cu 12-9. Ultimul mare meci a avut loc în finala EURO 2012, scor 4-0 pentru iberici, goluri David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres și Juan Mata. Din acele două loturi se mai află și acum Bonucci și Chiellini, plus Busquets și Alba.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

EURO 2020: Italia învinge Belgia după un meci superb și se califică în semifinale

Presa italiană, la picioarele Squadrei Azzurra după calificarea în semifinalele EURO 2020: ”Încă o noapte magică”

Explozie puternică la Petromidia: Un angajat a murit, mai mulţi sunt răniţi, calitatea aerului a fost afectată (Foto&Video)

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!