Rusia a cucerit Cupa Davis după o finală tensionată cu Croația

Rusia a cucerit Cupa Davis după o finală tensionată cu Croația

Rusia a cucerit marele trofeu al Cupei Davis, pentru a treia oară în istorie, după ce duminică a trecut de selecționata Croației, scor 2-0 la general.

Primul punct a fost adus de Andrey Rublev, 5 mondial ATP, care a trecut de Borna Gojo, 279 în lume, scor 6-4, 7-6. Un meci cu multe emoții, căci era esențial ca rușii să învingă în ambele meciuri de simplu, având în vedere că la dublu Croația era clar favorită, cu cuplul lider mondial și campion olimpic, Mektici/Pavici.

În al doilea meci, Daniil Medvedev (2 ATP) a trecut de Marin Cilici din Croația, scor 7-6 (2), 6-2, victorie care a adus marele trofeu al Salatierei de Argint pentru ruși.

Este al treilea din istorie, după cele din 2002 și 2006. Rusia este acum la egalitate la acest capitol cu Germania și Cehia.

ADVERTISING

Un punct comun între aceste mari succese ale rușilor este antrenorul Samil Tarpischev, care intră și el în istoria marilor antrenori cu 3 succese în Cupa Davis, alături de Neale Fraser, Niki Pilic, Yannick Noah și Hans Olsson. El a ajuns la acest turneu și la 100 de meciuri ca antrenor în Cupa Davis.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!