România învinge Peru și se califică în barajul pentru turneul final al Cupei Davis, chiar la meciul de retragere al lui Horia Tecău

România învinge Peru și se califică în barajul pentru turneul final al Cupei Davis, chiar la meciul de retragere al lui Horia Tecău

România a învins Peru în Cupa Davis în meciul desfășurat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor 3-0 final, după ce duminică în prima partidă a zilei, cuplul Horia Tecău și Marius Copil a adus punctul decisiv care ne duce la barajul final de calificare pentru turneul final al Cupei Davis de anul viitor.

A fost o partidă deloc ușoară aceasta în care Horia Tecău a spus adio definitiv tenisului. Totul s-a terminat în set decisiv, scor exact 4-6, 6-3, 6-2, după o oră și 42 de minute de joc.

Prima manșă a fost una câștigată după un singur break obținut de peruani, cumva împotrivă cursului jocului, lucru care s-a văzut în setul secund, acolo unde ai noștri au câștigat 19 din 20 de mingi pe primul serviciu.

ADVERTISING

Dar lucrurile au stat la fel de clar și în manșa decisivă, una pe care s-a întâmplat chiar Horia Tecău să o închidă, cu serviciul său, ultimul în cariera sa de tenismen profesionist, la 36 de ani.

A fost și un moment special la finalul partidei, căci pentru Horia Tecău s-a pregătit o frumoasă surpriză, mai multe imagini pregătite din vasta carieră a sportivului român, însoțite și de un mesaj al unui copil care la 14 ani vrea să devină un mare campion, așa cum a fost, putem spune deja, și Horia Tecău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România merge așadar în barajul pentru turneul final din Cupa Davis, acolo unde în luna februarie vom evolua pentru a intra în turneul ce se va desfășura în luna noiembrie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!