Simona Halep, nevoită să ia o decizie radicală în ce privește ultimul turneu la care trebuia să participe în 2021

Simona Halep, nevoită să ia o decizie radicală în ce privește ultimul turneu la care trebuia să participe în 2021

Simona Halep trebuie să ia o decizie radicală în acest final de an competițional, chiar dacă sezonul WTA 2021 în sine s-a încheiat de ceva timp, după terminarea Turneului Campioanelor.

Fosta lideră mondială WTA, în prezent pe locul 20 mondial, trebuia să participe la un turneu demonstrativ caritabil între 18-19 decembrie în Africa de Sud, la Johannesburg. Acolo unde inițial și-au anunțat participarea și alte legende ale sportului alb, printre care și Venus Williams, dar și Martina Hingis.

Din păcate însă, noua tulpină de coronavirus denumită deja Omicron, care a plecat din Africa de Sud și a început deja să se răspândească în întreaga lume, poate să ducă la anularea acestui eveniment, care avea ca scop promovarea tenisului și combaterea violenței împotriva femeilor.

ADVERTISING

Mai multe țări au început deja să-și închidă granițele pentru persoanele care vin din Africa de Sud, iar printre țările care au luat măsuri contra noii tulpini de SARS-CoV-2 se numără și România.

Primele măsuri luate de România împotriva tulpinii Omicron

Dacă Simona Halep va lua decizia de a participa totuși la turneul Africa Cares, ea va fi nevoită ca, la revenirea în România, să intre într-o perioadă de carantină de 14 zile.

Va fi o alegere dificilă, însă cel mai probabil românca va decide să se protejeze și să nu efectueze o călătorie atât de plină de riscuri.

Românca născută la Constanța, cea care va încheia sezonul 2021 WTA pe locul 20, nu a câștigat niciun trofeu în acest an.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!