România va înfrunta Spania lui Rafa Nadal în barajul de calificare la turneul final al Cupei Davis

România va înfrunta Spania lui Rafa Nadal în barajul de calificare la turneul final al Cupei Davis

Ghinion imens pentru selecționata României de Cupa Davis, care și-a aflat duminică adversara din barajul de calificare al turneului final de anul viitor.

Trupa al cărei căpitan nejucător este Gabi Trifu va întâlni Spania, de 6 ori câștigătoare a Salatierei de Argint, plus de patru ori finalistă.

Va fi o înfruntare ce va avea loc între 4-5 martie 2022, în deplasare din punctul nostru de vedere. Spania se poate baza evident pe Rafa Nadal, 5 ATP acum, de 20 de ori câștigător de turnee de Mare Șlem, apoi pe Roberto Bautista Agut, locul 19 ATP, Pablo Carreno Busta, locul 20 ATP, Carlos Alcaraz, locul 32 ATP, Albert Ramos-Vinolas, locul 45 ATP etc.

Spania ocupă locul 3 în clasamentul Cupei Davis, fiind eliminată în acest an în faza grupelor turneului final, fiind clasată mai exact după Rusia și peste Ecuador.

ADVERTISING

România s-a calificat la acest baraj după ce a trecut de Peru la finalul lunii noiembrie.

Cel mai bine clasat jucător român este Marius Copil, locul 276 ATP. Din păcate nu ne mai putem baza pe Horia Tecău, 19 mondial la dublu, care și-a anunțat recent retragerea definitivă din activitatea sportivă.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!