Revenire surpriză pentru Mihai Leu în Campionatul Național de Viteză în Coastă

Revenire surpriză pentru Mihai Leu în Campionatul Național de Viteză în Coastă

De trei ori campion național al Categoriei I în Campionatul Național de Viteză în Coastă, Mihai Leu își face debutul în acest sezon chiar la finalul săptămânii, la Trofeul Straja din Lupeni, acolo unde va concura la modelul unui prototip Radical SR8.

Un total de 66 de piloți s-au înscris pentru etapa care este înscrisă în premieră în calendarul Federației Române de Automobilism Sportiv și are un coeficient de 2, cel mai mare posibil în cadrul unui sezon.

Dedicat Campionatului Național de Super Rally, acolo unde este și promotor, Leu a anunțat că va fi la start nu pentru a intra din nou într-o luptă pentru un posibil titlu la viteză în coastă, ci pentru a avea câți mai mulți kilometri cu modelul Radical.

ADVERTISING

„Așa cum am anunțat, mă voi concentra pentru un sezon cât mai bun în super rally, dar etapa de la Straja este aproape de casă și e un prilej foarte bun să mă obișnuiesc cu mașina de concurs. O pilotez doar de anul acesta și am nevoie de kilometri pentru a mă împrieteni cu ea mai bine”, a spus Leu.

Fostul mare campion mondial la box profesionist se va duela de data aceasta la divizia monoposturilor și prototipurilor cu Octavian Ciovică și Emil Ghinea. „Lupta e între ei, dar sigur voi încerca să merg și eu tare. Așa cum am mai spus, e un antrenament excelent pentru mine înaintea etapei de super rally de la Deva, de pe 20 august”, a mai afirmat acesta.

ADVERTISING

Pe lângă Leu, Ciovică și Ghinea, la etapa de la Straja vor mai concura nume precum Alexandru Pițigoi (Porsche 911), Andrei Mitrașcă (Dacia Logan STCC) și bulgarul Pavel Shenkov (Lada 2107). De asemenea, Bogdan Cuzma și Vali Porcișteanu se vor număre printre forelighteri, piloți care vor deschide traseul. Etapa are loc sâmbătă și duminică pe drumul care leagă municipiul Lupeni de stațiunea Straja.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇