Şoferiţa care a accidentat mortal 4 muncitori în Iaşi va fi anchetată pentru omor calificat: I se pare „amuzant” ceea ce se spune despre ea

Şoferiţa care a accidentat mortal 4 muncitori în Iaşi va fi anchetată pentru omor calificat: I se pare „amuzant” ceea ce se spune despre ea

Femeia responsabilă de accidentul în urma căruia au murit patru muncitori din Iaşi este cercetată pentru omor calificat, procurorii schimbând încadrarea juridică după ce, iniţial, ancheta a fost începută sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Procurorii susţin că în acest caz a fost vorba de „omor calificat, cu intenţie indirectă”. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Iaşi, transmite News.ro.

În cursul zilei de joi, şoferiţa a fost adusă în faţa magistraţilor Tribunalului Iaşi, care au decis prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile.

ADVERTISING

Adina Iuliana Ghervase a fost arestată preventiv pe 18 iunie, după ce a făcut accidentul mortal.

Femeia de 38 de ani consumase alcool, având o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Raportul de expertiză de dinamică a accidentului arată că șoferița avea 148 km/h în oraş, în momentul impactului.

Femeia conducea un autoturism Alfa Romeo şi se deplasa dinspre Păcurari către centrul Iaşiului. Ea a pierdut controlul maşinii într-o curbă, a lovit un colţ de clădire, apoi a intrat în plin într-o autoutilitară care era staţionată pe partea dreaptă. Lângă autoutilitară se aflau mai mulţi angajaţi ai societăţii Citadin, din subordinea primăriei, care făceau nişte lucrări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Patru dintre aceştia au murit, iar alţi patru au fost răniţi şi au fost duşi la spital.

Avocat: I se pare „amuzant” ceea ce se spune despre ea

Avocatul Adrian Cuculiș, care reprezintă cele 4 familii ale victimelor, a precizat ce a declarat femeia în faţa procurorilor.

„Când a fost audiată șoferița, a declarat procurorului general adjunct al PCA Iași că ei i se pare amuzant ceea ce se zice despre ea și că nu dă nicio declarație fiindcă ea nu a fost prezentă la fața locului”, a spus avocatul citat de Mediafax.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇