Un bărbat muşcat de câine pe stradă a obținut 10.000 de lei de la firma de salubrizare

Un bărbat muşcat de câine pe stradă a obținut 10.000 de lei de la firma de salubrizare

Un bărbat din Iași care a fost mușcat de un câine maidanez a obținut desbăgubiri în valoare de 10.000 de lei de la firma de salubritate Salubris.

Bărbatul se plimba, anul trecut, prin fața Casei Armatei, când a observat un alt cetăţean însoţit de un câine Husky, iar din dreapta acestora se apropia un câine comunitar, care l-a muşcat de picior fără a fi provocat, scrie Ziarul de Iași.

A făcut vaccinul antirabic și a cerut despăgubiri de la Primărie. A fost însă refuzat, pe motiv că de câinii comunitari se ocupă firma Salubris.

ADVERTISING

Astfel, bărbatul s-a adresat instanţei și a cerut despăgubiri de 10.000 de lei. El a spus că a fost nevoit să poate bandaje timp de câteva săptămâni, fiindu-i limitată libertatea de mişcare.

Cu toate că reprezentanţii Salubris au declarat că nu se putea demonstra că patrupedul ar fi fost fără stăpân, judecătorii au considerat că argumentele lor nu sunt suficiente.

Așadar, i-au dat dreptate bărbatului și au stabilit ca Salubris să plătească despăgubiri pentru că nu și-a îndeplinit corespunzător atribuţiile. Sentinţa a fost atacată cu apel, cazul urmând să fie reanalizat de Tribunalul Iaşi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇