Un tânăr care îşi antrena câinii să atace alte animale a fost reținut, după ce a postat imagini pe rețele de socializare

Un tânăr care îşi antrena câinii să atace alte animale a fost reținut, după ce a postat imagini pe rețele de socializare

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii din Bistrița Năsăud după apariția unor imagini pe o reţea de socializare în care acesta îşi antrena câinii să atace alte animale.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada aprilie-iunie 2022, acesta şi-ar fi asmuţit câinii pe care-i deţinea asupra altor câini, provocându-le răni şi suferinţă.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma vizualizării unor imagini video, postate pe o reţea de socializare", precizează IPJ Bistriţa-Năsăud într-un comunicat.

ADVERTISING

Poliţiştii au efectuat şi o percheziţie la locuinţa tânărului, de unde au ridicat mai multe documente relevante pentru caz.

De asemenea, unul dintre câinii folosiţi la comiterea infracţiunii a fost preluat şi plasat în adăpost.

Potrivit legii privind protecţia animalelor, este interzisă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, iar pedeapsa pentru această infracţiune este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇