Greu cu geografia la MAE: Cum a încurcat borcanele în Thassos

Greu cu geografia la MAE: Cum a încurcat borcanele în Thassos

La multe ore după ce insula elenă preferată a românilor era în flăcări, s-a trezit şi Ministerul de Externe să trimită „Precizări de presă privind incendiul de vegetație din zona Limenaria, Thassos”.

Singura problemă? Incendiul nu e în Limenaria, ci în Potamia! Iar Limenaria de care spune MAE că se află în estul insulei este, de fapt, în vest.

Neconcordanţa geografică a fost sesizată de administratorii grupului de Facebook Forum Thassos, care ilustrează şi grafic chestiunea.

Iată şi eroarea MAE.

Ulterior, eroarea a fost corectată, iar acum site-ul MAE titrează: Precizări de presă privind incendiul de vegetație din insula Thassos.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Republica Elenă, în insula Thassos, zona de est - Skala Potamia, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei."

Amintim că un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, în zona Potamia, una dintre cele mai populare de pe insula Thassos, unde majoritatea turiştilor sunt români.

Detalii găsiţi aici Incendiu într-una dintre cele mai populare zone de pe insula Thassos. Avertismentul MAE (Foto & Video)

Între timp, uşor-uşor, pompierii se apropie de stingerea incendiului, iar pe Golden Beach, zonă preferată de familiile cu copii, se poate face plajă, ne-au spus administratorii forumului citat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇