Greu cu geografia la MAE: Cum a încurcat borcanele în Thassos

Greu cu geografia la MAE: Cum a încurcat borcanele în Thassos

La multe ore după ce insula elenă preferată a românilor era în flăcări, s-a trezit şi Ministerul de Externe să trimită „Precizări de presă privind incendiul de vegetație din zona Limenaria, Thassos”.

Singura problemă? Incendiul nu e în Limenaria, ci în Potamia! Iar Limenaria de care spune MAE că se află în estul insulei este, de fapt, în vest.

Neconcordanţa geografică a fost sesizată de administratorii grupului de Facebook Forum Thassos, care ilustrează şi grafic chestiunea.

image-12

Iată şi eroarea MAE.

image-13

Ulterior, eroarea a fost corectată, iar acum site-ul MAE titrează: Precizări de presă privind incendiul de vegetație din insula Thassos.

ADVERTISING

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Republica Elenă, în insula Thassos, zona de est - Skala Potamia, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei."

Amintim că un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, în zona Potamia, una dintre cele mai populare de pe insula Thassos, unde majoritatea turiştilor sunt români.

Detalii găsiţi aici Incendiu într-una dintre cele mai populare zone de pe insula Thassos. Avertismentul MAE (Foto & Video)

ADVERTISING

Între timp, uşor-uşor, pompierii se apropie de stingerea incendiului, iar pe Golden Beach, zonă preferată de familiile cu copii, se poate face plajă, ne-au spus administratorii forumului citat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇