Începe minivacanţa de Sfânta Maria. Ce preţuri mai sunt pe litoral

Începe minivacanţa de Sfânta Maria. Ce preţuri mai sunt pe litoral

Minivacanţa de Sfânta Maria a adus un boom de rezervări, înregistrându-se cu 106% mai multe pentru acest weekend extins, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Preţul mediu pentru o cameră/noapte în acest weekend este de 254 de lei, arată datele platformei hoteliere online Travelminit.ro.

”Mai exact, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 254 de lei acum, în timp ce în 2021, în aceeaşi perioadă, preţul era de 219 lei”, arată platforma.

Tarifele au crescut cu 16% în acest weekend prelungit faţă de weekendul trecut.

ADVERTISING

Deşi sunt valuri mari, steag roşu şi pericol de înec, litoralul rămâne cea mai populară destinaţie pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Operatorii din turism spun că sunt aşteptaţi pe litoral aproximativ 200.000 de turişti.

Pe lângă staţiunile de la mare, foarte căutate sunt şi destinaţiile montane şi balneare.

Unde pleacă românii în minivacanţa de Sfânta Maria:

  • litoralul conduce detaşat, cu 27% dintre rezervări,
  • la munte (16% dintre rezervări),
  • staţiunile balneare (14% dintre rezervări)
  • marile oraşe (12% dintre rezervări).
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cât despre unităţile de cazare alese, pensiunile au cele mai multe rezervări (38%), urmate de hoteluri (29%), vile (10%) şi apartamente (8%).

Preţurile de pe litoral

Preţul pentru un pachet turistic ce include trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele din staţiunea Jupiter porneşte de la 1.062 lei/camera dublă. Acelaşi pachet, dar în staţiunea Mamaia, costă 960 lei/camera dublă.

La un hotel de patru stele din Eforie Nord, trei nopţi de cazare cu mic dejun costă 1.650 lei/camera dublă, iar tariful pentru un pachet all inclusive, cu trei nopţi de cazare, tot în Eforie Nord, la un hotel de patru stele este 2.397 lei/camera dublă. 

ADVERTISING

„Staţiunea Mamaia, care începuse cu stângul acest sezon estival, este din nou solicitată de turişti. Cererea a crescut mai ales după ce, pe de o parte, autorităţile au decis să reducă semnificativ taxa de parcare, iar, de cealaltă parte, operatorii din turism au venit cu oferte speciale la cazare, masă, închirieri de şezlonguri etc.

Astfel că în acest moment putem spune că Mamaia a revenit la nivelul rezervărilor de vara trecută”, menţionează Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Idei de fugit de lume

Românii care preferă să evite destinaţiile populare în acest weekend prelungit şi să se bucure de linişte pot alege zonele mai retrase. De exemplu, cei care iubesc muntele şi natura, dar vor să evite staţiunile arhipline de pe Valea Prahovei se pot orienta către Ţara Făgăraşului, cu satele şi peisajele sale minunate.

Ţinutul secuiesc este, de asemenea, o opţiune grozavă pentru cei care caută deconectarea completă.

Harghita se numără printre cele mai verzi judeţe ale României, astfel că cei care ajung aici în weekend se pot bucura de trasee într-un cadru natural spectaculos, de activităţi pline de adrenalină, dar şi de bucătăria tradiţională.

Nu trebuie ratate nici satele săseşti din zona Transilvaniei, mai ales că sunt multe opţiuni pe lângă deja cunoscutele Viscri, Biertan şi Meşendorf. Pentru cei care caută tradiţii şi experienţe autentice, Criţ, Saschiz şi Moşna sunt câteva opţiuni excelente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇