Tone de carne şi alte alimente expirate chiar şi de trei ani, la Costineşti. ANPC a venit cu ANAF şi mascaţii, la cea mai cunoscută discotecă de pe litoral (Video)

Tone de carne şi alte alimente expirate chiar şi de trei ani, la Costineşti. ANPC a venit cu ANAF şi mascaţii, la cea mai cunoscută discotecă de pe litoral (Video)

Comisarii ANPC au descoperit tone de carne şi alte produse expirate de trei ani, în urma unui amplu control realizat la Costineşti, care a vizat Complexul Tineretului. Acesta are mai multe puncte de lucru în staţiune, inclusiv cea mai cunoscută discotecă de pe litoral.

Controlul a fost coordonat de Ministerul de Interne, iar la verificări au fost prezenţi şi reprezentanţi ai ANAF şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.  

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, spune că acțiunea a fost „un real succces. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru”.

ADVERTISING

“A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Informaţiile pe care le primisem şi noi, şi colegii noştri, legate de punerea pe piaţă a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală, s-au confirmat.

Au fost găsite cantităţi importante de carne, cantităţi importante de mirodenii, cantităţi importante de murături, de multe materii prime, în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câţiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani şi la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieşiseră în afara termenului de consum”, a afirmat Horia Constantinescu, şeful ANPC, pentru News.ro. 

ADVERTISING

În activitatea sa de cinci ani de comisar ANPC, el nu a mai întâlnit vreodată nereguli de un asemenea nivel. 

„În plus, față de toate cele de mai sus, am întâlnit sclavia, în secolul 20. Adevărate lagăre, destinate unor copii, în jurul vârstei de 16 ani”, a adăugat Horia Constantinescu, citat de publicaţia locală Amprenta.

Mărfurile expirate urmează să fie distruse de către societăţi specializate. 

“Mărfurile respective au fost lăsate în custodie, nu putem ridica câteva tone de carne expirată, ANPC nu are camere de frig, niciuna din structurile participante nu are spaţii de depozitare. Vom îndruma acolo societăţile de incinerare ce vor proceda la distrugerea întregii cantităţi”, a explicat Horia Constantinescu. 

ADVERTISING

O situaţie deosebită au întâmpinat anchetatorii la Discoteca Tineretului, acolo unde proprietarii nu au vrut să deschidă uşile pentru control. Poliţiştii au tăiat lanţurile cu un cleşte şi au intrat cu mandat de percheziţie.

Spiritele s-au încins puţin şi au fost chemaţi în ajutor luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Constanţa.

Tone de carne expirată, descoperite de ANPC la Costinești

Aceste controale au început sâmbătă după amiază şi s-au finalizat duminică dimineaţă. 

După control, au fost depistate și conduse la poliţie, pentru audieri, 43 de persoane.

Horia Constantinescu a menţionat că ANPC nu a aplicat deocamdată sancţiuni în urma acestui control, deoarece acţiunea a fost a Ministerului Afacerilor Interne, care urmează să stabilească dacă în acest caz se va întocmi dosar penal. 

Acțiunea are loc în cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului estival. Peste 230.000 de turişti sunt la malul mării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇