Reacții din presa internațională după moartea lui Diego Maradona

Reacții din presa internațională după moartea lui Diego Maradona

„Moartea unui zeu”, titrează cunoscuta publicație franceză după moartea lui Diego Maradona.

Întreaga lume fotbalistică moartea fotstului mare fotbalist argentinian, plecat dintre noi la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardio-respiratoriu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Iată câteva din reacțiile apărute la scurt timp după moartea celui pe care mulți îl consideră cel mai bun fotbalist din istorie:

"Moartea unui zeu" - L'Equipe

"Fotbalul îl plânge pe cel mai mare dintre toți" - Gazzetta dello Sport

"Te vom iubi toată viața. Hasta siempre, Diego" - Diario Ole

"Mulțumim pentru tot, Diego" - FC Barcelona

"Pentru totdeauna. Ciao, Diego" - SSC Napoli

"Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie a murit la 60 de ani" - The Guardian

"Eterne mulțumiri. Eternul Diego" - Boca Juniors

"Sunt profund întristat de vestea că morții lui Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști și o figură iconică" - Aleksander Ceferint, președintele UEFA

"O zi tristă pentru toți argentinienii și pentru fotbal. Ne-a părăsit dar nu pleacă, pentru că Diego este etern" - Lionel Messi

"Astăzi îmi iau rămas bun de la un prieten, iar lumea își ia rămas bun de la un geniu etern. Unul dintre cele mai mari din istorie. Un magician fără egal. Pleacă prea devreme, dar lasă o moștenire fără limite și un gol care nu va fi niciodată umplut. Odihnește-te în pace. Nu vei fi uitat niciodată" - Cristiano Ronaldo

Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu național după moartea lui El Pibe D'Oro.

Diego Maradona a murit astăzi, la vârsta de 60 de ani.

Fostul mare fotbalist argentinian a suferit un atac cardio-respirator în casa sa din Tigre, anunță cotidianul argentinian Clarin.

Cel considerat de mulți drept cel mai mare fotbalist din istorie a fost transportat de urgență la spital, dar medicii nu i-au mai putut salva viața, relatează presa din Argentina.

La începutul acestei luni, El Pibe D’Oro suferise o intervenție chirurgicală pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge).

„A avut o criză respiratorie, iar veștile pe care le primesc sunt dramatice”, a spus fratele său Hugo, în lacrimi, pentru Radio Kiss Kiss Napoli.

În cariera sa, Diego Armando Maradona a evoluat pentru Argentinos Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell’s Old Boys.

A strâns 91 de prezențe și a marcat 34 de goluri în naționala Argentinei, în perioada 1977-1994.

Ca antrenor, Maradona a pregătit Textil Mandiyu, Racing Club, naționala Argentinei, Al-Wasl, Fujairah, Dorados de Sinaloa și Gimnasia de la Plata.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!