Reacție superbă a lui David Popovici după un European de juniori de vis

Reacție superbă a lui David Popovici după un European de juniori de vis

Marele campion al înotului românesc și de acum și mondial, David Popovici a ținut să transmită un mesaj după ce duminică a cucerit și a patra sa medalie de aur la Campionatele Europene de natație de la Otopeni.

Ultima medalie a venit de la proba regină, 100 de metri liber, cursă dominată clar de tânărul de 17 ani, care a terminat sub 48 de secunde (47.69!), o performanță realmente.

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

ADVERTISING

David Popovici cucerește medalia de aur și la 100 de metri liber la Campionatele Europene de juniori

Mi-am îndeplinit două – să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le văd reacţiile. E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, au fost frumoasele vorbe ale lui Popovici, conform Antena Sport.

ADVERTISING

El a declarat la final și care este marele său vis de acum înainte: ”Cred că este posibil ca natația să fie sportul numărul 1 în România. Eu cu siguranţă îmi fac partea, muncesc cât de mult pot la asta, e unul dintre visurile mele şi mi-ar plăcea foarte mult să văd acest sport, nataţia, ca pe un sport respectat şi făcut la noi în ţară. În primul rând mi-ar plăcea ca sportul să fie o prioritate naţională”, a mai adăugat românul.

AUUUR! David Popovici este campion şi la 100 m liber la CE de Înot Juniori 2022. Felicitări, David!

Este a cincea medalie cucerită de David Popovici (CS Dinamo), antrenat de Adrian Rădulescu, la Europenele de la Otopeni, după aurul de la 50 m liber, 200 m liber, ştafetă 4x100 m liber băieţi şi argintul de la combinata mixtă de 4x100 m liber.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇