David Popovici cucerește medalia de aur și la 100 de metri liber la Campionatele Europene de juniori

David Popovici cucerește medalia de aur și la 100 de metri liber la Campionatele Europene de juniori

Talentatul înotător român David Popovici, deja dublu campion mondial la seniori, a cucerit o ultimă medalie de aur la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, în proba sa favorită, proba regină a natației de 100 de metri liber.

Românul s-a impus clar într-o cursă pe care a dominat-o și pe care a terminat-o cu un timp fabulos, 47.69 secunde. El a fost urmat pe podium de Jacob Whittle din Marea Britanie (cu 48.65 secunde), iar medalia de bronz îi aparține lui Nikolas Antoniou din Cipru, cu 49.67 secunde.

ADVERTISING

David Popovici a înotat pe culoarul 4 al finalei la 100 de metri liber, fiind favorit cert din start.

Este ultima zi a Europenelor de natație de la noi acasă, iar România are deja 8 medalii la activ, cinci de aur prin: Vlad Stancu (1500m liber), David Popovici (50m liber, 100 și 200m liber), ştafeta masculină 4x100m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), dar și trei de argint prin: Bogdan Stancu (800m liber), Bianca Costea (50m liber), ştafeta mixtă de 4x100m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu).

AUUUUR! David Popovici este campion european în proba de 50 m liber de la CE de Înot Juniori

Vom mai avea o finală în bazinul de la marginea Bucureștiului, prin Vlad Stancu, calificat în proba de 400 de metri liber. Cursa va începe de la 18.38, fiind televizată pe TVR 1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇