Răsturnare de situație în cazul lui Cosmin Matei, mijlocașul lui Sepsi, depistat pozitiv

Răsturnare de situație în cazul lui Cosmin Matei, mijlocașul lui Sepsi, depistat pozitiv

Cosmin Matei a fost recent depistat pozitiv la un control anti-doping, dar a mai evoluat în câteva partide după ce a fost testat și până la sosirea rezultatelor.

Fotbalistul român de 32 de ani, care a mai activat pe la Steaua, Dinamo sau Viitorul în carieră, a fost depistat pozitiv, pe 4 februarie 2024, la o probă de urină, la scurt timp după meciul pierdut de Sepsi cu cei de la Universitatea Craiova.

Substanța care i s-a depistat în organism a fost 5-metilhexan-2-amină, însă Matei se apără într-un mod asemănător cu cel realizat recent de Simona Halep. Și anume acela că nu a ingerat intenționat această substanță, ci aceasta s-a regăsit într-un stimulent contaminat. Metilhexanamina este un stimulent care induce corpului uman o energie superioară, un tonus muscular debordant și o viteză mult superioară.

ADVERTISING

”Cosmin şi avocatul său au trimis suplimentul luat în Ungaria, pentru teste. Pe etichetă nu era menţionat absolut nimic din substanţa găsită pozitiv în corpul lui Cosmin.

Testele arată că acel supliment este contaminat. Matei va trimite rezultatele acestor teste mai departe şi ne aşteptăm să iasă, probabil, cu un avertisment. E clar că nu a fost ceva voit”, a declarat directorul sportiv de la Sepsi, Attila Hadnagy, pentru portalul HotNews.

După meciul Sepsi - Universitatea Craiova, Cosmin Matei a fost de 6 ori în echipa covăsnenilor. El a lipsit doar la partida cu FCSB, 1-2, căci chiar înainte de deplasare, ANAD a comunicat formației covăsnene testul pozitiv al lui Matei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!