Raluca Olaru a fost învinsă în finala de la Roma

Raluca Olaru a fost învinsă în finala de la Roma

Perechea româno-germană Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam a fost învinsă de cuplul Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Barbora Strycova (Cehia), cu 6-2, 6-2, duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roma (WTA), dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari.

Principalele favorită s-au impus după doar 63 de minute de joc.

Olaru a reuşit cea mai importantă performanţă din carieră, fiind prima sa finală la un turneu Premier 5.

În primul set, Hsieh şi Strycova au dominat jocul şi s-au desprins la 4-1, după trei ghemuri la rând, încheind cu un break (6-2).

ADVERTISING

În actul secund, favoritele au avut 2-0, dar Olaru şi Friedsam au egalat, 2-2, însă ultimele patru ghemuri au fost câştigate de Hsieh şi Strycova.

Olaru şi Friedsam au comis 6 duble greşeli, faţă de doar 2 ale adversarelor, care au avut procentaje net superioare la ambele servicii (82%-48%, respectiv 43%-37%).

Olaru şi Friedsam vor primi un cec de 40.000 de euro şi 585 de puncte WTA la dublu.

Raluca Olaru (55 WTA la dublu) a jucat a 20-a sa finală de dublu, având 9 titluri câştigate şi 11 finale pierdute. Ea a jucat precedenta finală anul acesta, alături de Monica Niculescu, la Praga, iar ultimul titlu datează din 2018, de la Rabat (alături de Ana Blinkova). Friedsam (51 WTA la dublu) are trei finale jucate, câştigând titlul în 2019, la Stuttgart, alături de Mona Barthel.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇