Rafael Nadal s-a retras de pe tablou la Australian Open

Rafael Nadal s-a retras de pe tablou la Australian Open

Rafael Nadal a luat decizia să se retragă de pe tabloul principal de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului 2024.

După ultimul meci pe care l-a disputat la Brisbane, pierdut în sferturi cu australianul Jordan Thompson, Nadal a acuzat dureri musculare și a trebuit să facă analize cât mai amănunțite pentru a vedea dacă poate evolua la Australian Open. Din păcate, rezultatele nu au ieșit așa cum trebuiau, așa că Nadal a anunțat în dimineața zilei de duminică faptul că se retrage de pe tablou, urmând să se întoarcă în Spania pentru a avea parte de un tratament minuțios.

ADVERTISING

”Bună ziua tuturor, în timpul ultimului meu meci de la Brisbane am avut o mică problemă la un mușchi care, după cum știți, m-a îngrijorat. Odată ajuns la Melbourne am avut ocazia să fac un RMN și am o micro ruptură pe un mușchi, nu în aceeași parte unde am avut accidentarea și asta e o veste bună. În momentul de față nu sunt pregătită să concurez la nivelul maxim de exigență în meciuri de 5 seturi. Prin urmare, mă întorc în Spania pentru a mă duce la medic, pentru a urma un tratament și pentru a mă odihni. Am muncit foarte mult pe parcursul anului pentru această revenire și, așa cum am menționat întotdeauna, obiectivul meu este să fiu la cel mai bun nivel al meu în 3 luni.

ADVERTISING

În ciuda veștilor triste pentru mine că nu voi putea juca în fața publicului extraordinar de la Melbourne, nu este o veste foarte rea și rămânem cu toții pozitivi în ceea ce privește evoluția sezonului. Mi-am dorit foarte mult să joc aici, în Australia, și am avut șansa de a juca câteva meciuri care m-au făcut foarte fericit și pozitiv. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și ne vedem în curând!”, a scris Rafa, de 22 de ori campion de Mare Șlem, pe contul său de Facebook.

Trei meciuri a apucat să dispute Nadal în sezonul 2024, două victorii cu Thiem și Kubler, apoi înfrângerea cu Thompson în trei seturi, deși a avut trei mingi de meci în setul secund. În clasamentul LIVE, Nadal a urcat până pe locul 451 ATP.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!