Rafael Nadal, a doua victorie consecutivă de la revenirea pe teren

Rafael Nadal, a doua victorie consecutivă de la revenirea pe teren

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care nu a mai jucat de aproape un an, a trecut fără probleme de turul al doilea la turneul ATP de la Brisbane (Australia), învingându-l în două seturi, 6-1, 6-2, pe australianul Jason Kubler, numărul 102 mondial, într-o partidă disputată joi.

Cu câteva zile înaintea startului Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, Nadal şi-a sufocat modestul său adversar, dar ibericul şi-a demonstrat calităţile care l-au făcut o legendă a tenisului.

"Mă simt competitiv", a asigurat Nadal la interviul acordat pe teren. "A fost un meci foarte pozitiv pentru mine, am această şansă de a putea să continui să joc şi mâine. Este bine, după această pauză mult prea lungă pentru gustul meu", a adăugat el.

ADVERTISING

Marţi, în primul său meci oficial după unsprezece luni şi jumătate, Rafael Nadal a dispus la fel de convingător, cu 7-5, 6-1, de austriacul Dominic Thiem, locul 98 ATP, venit din calificări.

În vârstă de 37 de ani, Rafael Nadal are în palmares 22 de titluri de Mare Şlem. El s-a accidentat la şold în timpul meciului pierdut anul trecut în turul secund la Australian Open, în faţa americanului Mackenzie McDonald, iar în luna iunie a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Spaniolul îşi continuă astfel revenirea învingătoare şi urmează să-l înfrunte în sferturile de finală la Brisbane pe australianul Jordan Thompson, care a beneficiat joi de forfait-ul francezului Ugo Humbert, favoritul numărul 4.

ADVERTISING

Tot joi, bulgarul Grigor Dimitrov, cap de serie numărul 2, a dispus cu 6-1, 6-2 de germanul Daniel Altmaier, în timp ce australianul Rinky Hijikata a trecut trecut, cu 5-6, 6-2, 7-6 (7/4), de cehul Tomas Machac.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!