Rafa Nadal revine în tenis cu o victorie entuziasmantă

Rafa Nadal revine în tenis cu o victorie entuziasmantă

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, fostul lider mondial ATP, a revenit în tenis după peste un an de absență, câștigând un meci într-o manieră categorică în fața fostului său rival Dominic Thiem, pe care l-a întâlnit în două finale de Grand Slam.

Ibericul s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-1, în fața lui Thiem, 98 ATP, în primul tur al turneului australian de la Brisbane, de tip 250. Partida a durat circa o oră și 30 de minute.

Clasat acum pe locul 672 ATP, Nadal, beneficiar de wild-card aici la Brisbane, va întâlni în turul II pe învingătorul dintre Kubler și Karatsev. Este 10-6 acum la întâlniri directe pentru Nadal în fața sportivului austriac, care câștigase ultimele 2 meciuri directe totuși, în 2020.

ADVERTISING

Ultimul meci oficial pentru Nadal a fost cu americanul McDonald anul trecut la Australian Open, pe 18 ianuarie, meci pierdut clar, scor 0-3 la seturi.

Fostul lider mondial (37 de ani), câştigător a 22 de titluri de Mare Şlem, nu a mai jucat de la înfrângerea suferită la Openul Australiei, în ianuarie 2023, amintită mai sus, după care a suferit două operaţii la şold care l-au ţinut departe de teren şi au pus sub semnul întrebării cariera sa sportivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!