Rafael Nadal se întoarce: Directorul unui turneu important a anunțat revenirea spaniolului

Rafael Nadal se întoarce: Directorul unui turneu important a anunțat revenirea spaniolului

Tenismanul spaniol Rafael Nadal va juca în ianuarie la Australian Open, a anunţat, miercuri, directorul primului turneu de Mare Şlem al anului, eveniment care va marca revenirea jucătorului de 37 de ani după ce s-a operat la şold în prima parte acestui an, transmite Reuters.

Spaniolul, care a câştigat 22 de titluri de Mare Şlem, nu a mai jucat din ianuarie, după ce s-a accidentat la muşchiul flexor de la şold în turul al doilea la Melbourne.

Nadal s-a operat în iunie şi urma să lipsească o perioadă de circa cinci luni.

ADVERTISING

''Putem să dezvăluim, în exclusivitate, că Rafa va reveni'', a spus Tiley la emisiunea The Today Show.

''A lipsit cea mai mare parte a anului şi când am vorbit cu el acum câteva zile a confirmat că va reveni şi suntem foarte încântaţi că vom avea campionul din 2022. Este grozav'', a mai spus Tiley.

Craig Tiley a menţionat şi că australianul Nick Kyrgios ar putea reveni la turneul de la Melbourne Park după ce s-a operat la genunchi în ianuarie, confruntându-se cu probleme la picior şi la încheietura mâinii în acest an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

''Ştim că Nick se antrenează şi vrea şi el să revină. Aşa că îl aşteptăm şi pe el'', a mai spus Tiley.

Nadal a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, după ce o serie de accidentări i-au limitat apariţiile în circuitul profesionist.

Spaniolul a coborât pe locul 240 în clasamentul mondial, dar este eligibil pentru a primi clasament protejat deoarece a fost accidentat şi nu a mai jucat tenis de cel puţin şase luni.

În absenţa lui Nadal, Novak Djokovic a stabilit un nou record de titluri de Mare Şlem câştigate la masculin, 24.

ADVERTISING

Nadal a câştigat Australian Open de două ori, ultima sa victorie datând din 2022, când l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev, devenind primul jucător din era open care câştigă o finală în acest turneu după ce a pierdut primele două seturi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇