Primul jucător de la Manchester City care pleacă după cucerirea Ligii Campionilor

Primul jucător de la Manchester City care pleacă după cucerirea Ligii Campionilor

Manchester City este noua campioană a Europei, în premieră pentru clubul britanic, după ce sâmbătă a dispus în marea finală a Champions League de Inter Milano, scor 1-0.

Totuși, chiar și după acest mare succes, un jucător pivotal al formației lui Pep Guardiola se pregătește de plecarea din Premier League. Și este așteptat chiar la fosta echipă a antrenorului său, e vorba de FC Barcelona.

Germanul de origine turcă Ilkay Gundogan (32 de ani) este așteptat la Barcelona, el fiind căpitanul lui City și integralist sâmbătă seara. Aflat la final de contract cu cetățenii, Gundogan a refuzat ofertele de prelungire venite din partea conducerii. El s-a înțeles cu FC Barcelona, unde va semna un contract pe 3 ani, după cum scrie El Mundo Deportivo.

ADVERTISING

Gundogan a fost adus de City de la Borussia Dortmund în 2016, acesta bifând 304 meciuri la alb-albaștrii, cu 60 de goluri marcate și 40 de asisst-uri. În sezonul 2022-2023 mijlocașul central a jucat nu mai puțin de 51 de meciuri.


Conform cotidianul catalan Sport, mijlocașul este așteptat la echipă să semneze și să fie prezentat oficial în această săptămână.

D.A.

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!