Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe. Prognoza pentru București

Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe. Prognoza pentru București

Meteorologii au emis sâmbătă un Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe, fiind aşteptate cantităţi importante de precipitaţii, inclusiv peste 60 l/mp.

Avertizarea meteo este valabilă duminică, între orele 12:00- 21:00.

Județele vizate sunt Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău.

cod-portocaliu-duminica-11-iunie

Potrivit ANM, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore.

ADVERTISING

Totodată, meteorologii au emis un cod portocaliu valabil în intervalul luni, ora 10:00 - marți, ora 10:00, pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. Aici vor fi averse torențiale, iar local, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 - 3 ore).

cod-portocaliu-luni-12-iunie

De asemenea, ANM a emis atenționări cod galben.

Astfel, duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Duminică noaptea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au anunțat și vreme instabilă în Bucureşti până luni dimineaţă, după care, până marţi dimineaţă, cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă.

ADVERTISING

De duminică de la ora 11:00 până luni la ora 9:00, vremea în Bucureşti va fi caldă, dar va deveni în general instabilă.

”Cerul va fi variabil, însă după-amiaza şi seara vor fi înnorări, averse (5...8 l/mp, izolat posibil peste 15 l/mp), descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea depăşi la rafală 50...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 29...31 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade”, precizează meteorologii, potrivit news.ro.

În intervalul  12.06.2023 ora 09:00 - 13.06.2023 ora 10:00, vremea va fi normală termic.

”Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade”, transmite ANM.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇