Reacțiile presei internaționale după finala Champions League câștigată de Manchester City în fața lui Inter

Reacțiile presei internaționale după finala Champions League câștigată de Manchester City în fața lui Inter

Presa internațională de sport a comentat pe larg succesul celor de la Manchester City în finala cu Inter, acesta fiind primul trofeu în UCL pentru formația cetățenilor în istorie.

Englezii câștigă al doilea trofeu continental al acestui sezon, după ce West Ham a bifat Conference League. Inter a ratat șansa de a cuceri cel mai râvnit trofeu din Europa pentru a patra oară în istorie. Iar presa italiană s-a grăbit să deplângă acest insucces prin titlurile cronicilor scrise în importantele cotidiane: „Inter, inima nu este suficientă: Rodri livrează Liga Campionilor lui City”, au titrat jurnaliștii de la Tuttosport, în timp ce Gazzetta dello Sport a punctat: „Inter, ce păcat! Joacă de la egal la egal cu City, dar Liga Campionilor îi aparține lui Guardiola”. Iar Corriere dello Sport nota imediat după finală: „Inter, lacrimi amare la Istanbul: City câștigă Liga Campionilor”.

ADVERTISING

De partea cealaltă, euforia a fost la ea acasă în presa britanică. „City este încoronată campioană a Europei și completează o triplă istorică la Istanbul”, a titrat Daily Mail, în timp ce The Sun puncta pe prima pagină: „Făuritori de istorie! Manchester City a câștigat tripla istorică”.

Manchester City o va înfrunta pe Sevilla în Supercupa Europei, meci ce se va disputa în luna august și va deschide următorul sezon de cupe europene.

Rodri a fost desemnat omul meciului de către UEFA după golul marcat în minutul 68.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!