Manchester City învinge Inter și câștigă Liga Campionilor pentru prima dată în istorie

Manchester City învinge Inter și câștigă Liga Campionilor pentru prima dată în istorie

Manchester City a câștigat finala Ligii Campionilor cu Inter, scor 1-0 la Istabul, pe stadionul Ataturk.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Rodri, în minutul 68, cu un șut frumos de la 20 de metri, golul care a adus primul trofeu al Ligii Campionilor din istoria lui Manchester City.

Ambele echipe au ratat șanse importante de a marca după primul gol, în special Inter, care a irosit două ocazii uriașe, prin Lukaku și Di Marco, ambii cu capul din apropiere.

Manchester City reușește o triplă istorică în acest sezon, campionat, Cupa Angliei și Liga Campionilor, a doua echipă din Anglia care reușește așa ceva, după rivala Manchester United.

ADVERTISING

Pentru Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, este al treilea trofeu al Ligii Campionilor din palmares. A mai câștigat două cu Barcelona, în 2009 și 2011.

MANCHESTER CITY - INTER 1-0
Au marcat: Rodri 68

Min. 90+6 - Final de meci. Manchester City se impune.

Lukaku trimite cu capul direct în portarul Ederson, după o centrare din stânga, apoi mingea se lovește de Ruben Dias și iese in-extremis în corner.

Min. 77 - Ocazie City! Foden preia excelent pe poziție viitoare, scapă spre poarta lui Onana, dar trage slab, cu latul, pe jos. Fără emoții pentru poarta Interului.

Min. 71 - Ocazie uriașă Inter! Di Marco încearcă un lob cu capul peste Ederson, mingea lovește bara, revine la Di Marco, care lovește din nou cu capul, dar balonul se oprește în Lukaku. În cele din urmă apărarea lui Manchester City reușește să îndepărteze pericolul.

ADVERTISING

Min. 68 - GOOOOOOOOLLLL CITY! Rodri trage puternic de la 20 de metri, după o minge respinsă în față de apărarea Interului la o centrare din dreapta. Șutul mijlocașului se oprește doar în plasa porții lui Onana.

Min. 59 - Ocazie Inter! Lautaro Martinez profită de o gafă în apărare, o neînțelegere între Akanji și Ederson, dar șutează în portarul brazilian din unghi.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 26 - Ocazie City! Haaland trage violent din interiorul careului, după o pasă filtrantă a lui De Bruyne, scoate excelent Onana.

Min. 5 - Ocazie City! Bernardo Silva intră în careu din dreapta, își face mingea pe șut pentru piciorul stâng, dar trage puțin pe lângă poarta lui Andrea Onana.

ADVERTISING

Min. 1 - A început finala Ligii Campionilor.

Pe stadionul Ataturk din Istanbul se întâlnesc, sâmbătă, de la ora 22:00, Manchester City și Inter Milano în finala Ligii Campionilor.

Echipa lui Pep Guardiola e la un pas de primul trofeu al Ligii Campionilor din istorie, dar și la un pas de o triplă istorică - Liga Campionilor, Cupa Angliei, campionat - pe care a mai reușit-o doar rivala din oraș, Manchester United.

Guardiola are două trofee câștigat cu Barcelona, în 2009 și 2011, dar și o finală pierdută cu Manchester City în 2021, în fața lui Chelsea.

În ceea ce o privește, Inter știe cum e să câștigi Liga Campionilor, deși a ajuns până în finală cu eticheta de outisder în aproape toate partidele eliminatorii. De asemenea, finala pornește cu Inter cu șansa a doua în fața lui Manchester City, dar orice este posibil.

Inter a câștigat ultima dată Liga Campionilor într-o finală la Madrid, scor 2-0 cu Bayern, cu Jose Mourinho pe bancă.

Arbitrul finalei de la Istanbul va fi Szimon Marciniak, din Polonia, cel care a condus la centru și finala Cupei Mondiale. În brigada de arbitri de la finală este si Istvan Kovacs, arbitru român, ca al patrulea oficial.

Echipele de start:

Manchester City: Ederson - Akanji, Dias, Ake - Stones, Rodri - Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish - Haaland
Inter Milano: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco - Martinez, Dzeko


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!