Presa italiană, la picioarele Squadrei Azzurra după calificarea în semifinalele EURO 2020: ”Încă o noapte magică”

Presa italiană, la picioarele Squadrei Azzurra după calificarea în semifinalele EURO 2020: ”Încă o noapte magică”

Italia s-a impus în sferturile de finală de la EURO 2020 în fața Belgiei, scor 2-1, aceasta fiind nimeni alta decât lidera clasamentului FIFA, una dintre marile favorite de la turneul final.

Foștii campioni mondiali și europeni au făcut încă un meci perfect și au rezolvat calificarea în careul de ași încă după primele 45 minute, prin golurile semnate de Barella și Insigne.

După partidă, presa italiană a dat drumul la ovații și la cuvinte mari, într-o noapte perfectă a fotbalului din Peninsulă: „Este o noapte magică pentru noi. Italia învinge Belgia cu 2-1 pe Allianz Arena din Munchen și „zboară” spre semifinale. Un meci aproape perfect făcut de ai noștri, dar presărat cu multe emoții din partea miilor de fani aflați în tribune și a celor din fața micilor ecrane.

ADVERTISING

EURO 2020: Italia învinge Belgia după un meci superb și se califică în semifinale

Singura dezamăgire este provocată de accidentarea lui Spinazzola, jucătorul lui AS Roma, care a părăsit în lacrimi terenul de joc. Echipa lui Roberto Mancini a avut până acum un parcurs excepțional la Campionatul European, dar Belgia a fost primul adversar „adevărat”, poate primul real de până acum. Squadra Azzurra a făcut un meci nebunesc și a câștigat absolut meritat”, s-a arătat în cronica partidei din cunoscutul cotidian Corriere dello Sport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, cei de la Gazzetta dello Sport au avut și ei numai cuvinte de laudă după jocul cu Belgia: ”Fabuloasa Italia este în semifinale! Barella și Insigine au înfundat Belgia lui Lukaku. Impresia lăsată de naționala lui Mancini a fost iarăși una deosebită la Munchen. Marți vom înfrunta Spania într-o semifinală de vis pe Wembley. Ce mai putem spune despre această Italia? Cum mai putem vorbi despre ea, fără să o ovaționăm? Cu un Lukaku care nu a făcut mai nimic, nu a fost lăsat să facă, cu un De Bruyne dezarmat, Belgia a fost victima perfectă. Învingând locul 1 din clasamentul FIFA și bronzul de la ultimul Mondial, e firesc să avem ambiții legitime la succesul final de la acest turneu”, se arată în cunoscutul cotidian colorat în roz.

Italia va înfrunta Spania marți seara pe Wembley de la ora 22 în prima semifinală de la EURO 2020, meci LIVE pe SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Cele două s-au înfruntat și în finala EURO 2012, când spaniolii învingeau cu un categoric 4-0.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

EURO 2020: Spania merge în semifinale după lovituri de departajare

Raluca Olaru, în optimile probei de dublu de la Wimbledon

Lukașenko închide o graniță a Belarusului. Acuză Germania și SUA că plănuiau o lovitură de stat prin ”celule teroriste”

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!