Presa britanică știe unde s-a făcut diferența între cazul de dopaj al Simonei Halep și cel al lui Jannik Sinner: "Complicat"

Presa britanică știe unde s-a făcut diferența între cazul de dopaj al Simonei Halep și cel al lui Jannik Sinner: "Complicat"

Presa britanică a reacționat după ce Simona Halep (32 de ani) a vorbit în premieră despre cazul de dopaj în care a fost implicat Jannik Sinner (1 ATP) și a reclamat faptul că ea și Sinner au avut parte de tratament diferit.

Jurnaliștii de la Express au subliniat cerința Simonei ca toate cazurile de dopaj să fie judecate în același mod de către ITIA (n.r. – Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis). Sportiva noastră primise o suspendare de patru ani după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

ADVERTISING

Jannik Sinner a fost absolvit de orice vină sau intenție, după ce în luna martie a picat două teste antidoping la substanța interzisă clostebol, iar Simona Halep a cerut ca toți sportivii să fie tratați cu aceeași unitate de măsură, după ce italianul a primit rapid un verdict din partea ITIA.

"Simona Halep și-a spus părerea în cazul lui Jannik Sinner, în care italianul a fost "absolvit" de două teste antidoping picate la substanța interzisă clostebol în martie. (…) Fost lider mondial, Halep își dorește să vadă că toți jucătorii de tenis sunt tratați cu aceeași unitate de măsură când vine vorba despre dopaj", scrie sursa citată.

ADVERTISING

De asemenea, Express a scris că dosarul de dopaj al Simonei a fost "mai complicat" și a subliniat motivul pentru care Sinner a primit mai repede un verdict din partea ITIA în cazul său.

"Cu toate acestea, în timp ce Halep și Sinner au susținut amândoi că testele lor pozitive au fost rezultatul contaminării, cazul româncei a fost, probabil, mai complicat. Echipa lui Sinner a aflat imediat sursa de contaminare de îndată ce a fost anunțată despre testele pozitive", au notat britanicii de la Express.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!