Portret superb al Emmei Răducanu făcut de jurnaliștii din China. De ce sunt Na Li și Simona Halep un exemplu pentru ea

Portret superb al Emmei Răducanu făcut de jurnaliștii din China. De ce sunt Na Li și Simona Halep un exemplu pentru ea

Emma Răducanu este un star mondial în acest moment, la doar 18 ani, după ce a triumfat sâmbătă seara în marea finală de la US Open, acolo unde a trecut de un alt mare star în devenire, canadianca Leylah Fernandez.

A fost 6-4, 6-3, pentru sportiva cu tată român, care nu a pierdut niciun set în acest turneu, fiind pentru prima dată când se întâmplă asta pe tabloul feminin la USO din 2004 încoace, de la succesul Serenei Williams.

Publicațiile din China, având în vedere că mama Emmei este din țara Marelui Zid, au încercat și ele să îi facă un frumos portret sportivei de 18 ani, despre care au scris că Federația Britanică de tenis a descoperit-o și apoi a sprijinit-o în acest sport de mare performanță.

艾瑪拉杜卡努 橫空出世的網壇新星 Raducanu a Star is Born 艾玛拉杜卡努

„Tatăl ei a încurajat-o să încerce mai multe sporturi, iar mama ei a avut un rol esențial în faptul că este disciplinată mental și că muncește mult. În copilărie, Răducanu a încercat mai multe sporturi: tenis, înot, baschet, echitație, karting, motociclism și balet, iar la 12 ani a renunțat la pasiunea pentru motorsport și s-a concentrat doar pe tenis. În plus, este o elevă cu rezultate excelente, având note maxime la matematică și economie. Răducanu, cu mamă din China și tată din România, născută în Canada și crescută în Marea Britanie, a câștigat US Open fără să piardă vreun set și a atins cea mai înaltă treaptă din tenisul mondial, iar zâmbetul și numele ei au devenit cunoscute în întreaga lume”, nota presa din China, care mai cita și un vechi interviu al Emmei, care recunoștea pe atunci că a avut-o de mică drept idol pe Na Li:

ADVERTISING

Presa internațională, la picioarele Emmei Răducanu după US Open: Basmele sunt trăite acum pe un teren de tenis

„Părinții mei mi-au modelat spiritul și atitudinea. Încă de când eram mică, ei m-au învățat să am atitudinea corectă pe teren. Dacă aveam o mentalitate greșită, mă corectau. Iar asta m-a ajutat mult. Aș vrea să am energia Simonei Halep și mentalitatea și spiritul lui Li Na”.

Na Li are două titluri de Mare Șlem în palmares, Australian Open în 2014 și Roland Garros în 2011.

După acest trofeu, Emma Răducanu va urca începând de luni pe locul 23 WTA, un personal best pentru ea în carieră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Mesaj emoționant transmis de Regina Angliei pentru Emma Răducanu, noua campioană de la US Open

Președinția lui Iohannis a ajuns la un maxim de opacitate și militarizare, USR PLUS a acceptat rolul de idiot util, AUR câștigă mai mult Interviu

Declarații cu lacrimi în ochi făcute de Leylah Fernandez, după eșecul în fața Emmei Răducanu în finala US Open 2021

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!