Presa internațională, la picioarele Emmei Răducanu după US Open: Basmele sunt trăite acum pe un teren de tenis

Presa internațională, la picioarele Emmei Răducanu după US Open: Basmele sunt trăite acum pe un teren de tenis

Numele Emmei Răducanu este acum pe toate buzele după ce sportiva care reprezintă Marea Britanie a cucerit aseară la doar 18 ani primul său titlu de Mare Șlem, US Open.

Tenismena cu tată român și mamă din China a trecut de Leylah Fernandez din Canada, scor 6-4, 6-3, urmând să ajungă de luni până pe locul 23 mondial WTA, o imensă performanță, cel mai bun loc ocupat în carieră. Presa internațională s-a grăbit să umple primele pagini cu titluri senzaționale despre performanța acestei fete senzaționale.

”Britanica Emma Răducanu, de doar 18 ani, a explodat la acest US Open și a câștigat de pe locul 150 WTA primul său trofeu de Mare Șlem. Ea a trecut în finală de o altă tânără de mare perspectivă, Leylah Fernandez, 19 ani, din Canada, în doar două seturi. În 2021, basmele sunt trăite pe un teren de tenis. Iar prințesele își iau destinul în propriile mâini și lovesc cu sete în lung de linie și cu reverul. Emma Răducanu a realizat ceea ce nimeni nu realizase până acum în tenis, câștigând un titlu de Grand Slam venind din calificări. Răducanu nu și-a lăsat nicio secundă adversara să respire, iar la final s-a bucurat de ovații prelungi pe arena Arthur Ashe”, au scris în cronica lor cei de la L’Équipe.

ADVERTISING

Britanicii de la BBC și-au aplaudat îndelung propria sportivă: ”Furtuna Răducanu a oprit o pauză lungă de 44 de ani fără trofee de Mare Șlem pentru noi în tenisul femininx, de la Virginia Wade. Tinerei de 18 ani parcă nu i-a venit să creadă nici la final că a ajuns să își împlinească visul atât de devreme. E primul trofeu pentru o britanică la USO tot de la Wade încoace, în 1968, de asemenea Emma e prima tenismenă de la Serena încoace care a câștigat turneul de la Flushing Meadows fără să piardă set.

Emma Raducanu wins U.S. Open in first for unseeded player

Referindu-ne și la alte titluri date de ziarele europene, Marca a notat: ”Răducanu, locul 150 în lume, a triumfat la 18 ani la US Open”, El Mundo Deportivo titra: ”Emma Răducanu face istorie și câștigă US Open la 18 ani”, în timp ce televiziunea ESPN scria despre ”o victorie istorică a unei fete de 18 ani, venită din calificări, Emma Răducanu, tenismena cu sânge românesc”.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Mesaj emoționant transmis de Regina Angliei pentru Emma Răducanu, noua campioană de la US Open

Declarații cu lacrimi în ochi făcute de Leylah Fernandez, după eșecul în fața Emmei Răducanu în finala US Open 2021

O companie de software își ajută angajații să se mute din Texas, după ce a fost interzis avortul

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!